24.3 C
Chania
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026

Βενιζέλος στον Πρετεντέρη: Έτσι έχρισε ο Ανδρέας διάδοχό του τον Σημίτη – Συγκινήθηκε η Δάφνη

Ημερομηνία:

Αν κάτι είναι γνωστό είναι ότι ο Κώστας Σημίτης ήταν ο εσωκομματικός εχθρός του Ανδρέα Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ. Αλλά σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σε συνέντευξή του στον Γιάννη Πρετεντέρη στο φόρουμ των Δελφών είπε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ουσιαστικά έχρησε τον Σημίτη διάδοχή του…

Μία άγνωστη στιχομυθία που είχε με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου στο περιθώριο της περίφημης συνέντευξης στη ΔΕΘ το 1995, αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας την Πέμπτη στο φόρουμ των Δελφών.

Ήταν η στιγμή που ο τότε πρωθυπουργός με τα λεγόμενά του – σύμφωνα πάντα με τον Βενιζέλο – έχρισε τον Κ. Σημίτη διάδοχό του.

Σε μία στενή σύσκεψη που ακολούθησε με τον Ανδρέα και συνεργάτες του, είπε ο Βενιζέλος ότι είπε στον τότε πρωθυπουργό ότι με την κίνησή αυτή έχρισε τον διάδοχό του.

Όπερ και εγένετο μερικούς μήες μετά, τον Ιανουάριο του 1996. Στα αξιοσημείωτα της ομιλία του κ. Βενιζέλου είναι ότι στο ακροατήριο βρισκόταν και η Δάφνη Σημίτη, που άκουσε μάλλον συγκινημένη την αποστροφή αυτή.

@topontiki.grΠώς ο Ανδρέας έχρισε διάδοχο τον Σημίτη! #venizelos #simitis #pasok #delphiforum #papandreou

♬ πρωτότυπος ήχος – Topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργασίες κλαδέματος σε πέντε σημεία του Δήμου Χανίων αύριο Τρίτη

Εργασίες κλαδέματος σε πέντε σημεία του Δήμου Χανίων την Τρίτη 23 Ιουνίου 2026. Παρεμποδίσεις κυκλοφορίας στη Μονή Γωνιάς, Χάου, Γεωργακάκηδες, Κλαδισό και Κόκκινο Μετόχι.

Παρέμβαση Δημάρχου Αποκορώνου για στάσεις λεωφορείου στον Άγιο Ραφαήλ

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ζητά από το Υπουργείο Υποδομών την κατασκευή δύο στάσεων λεωφορείου στον Άγιο Ραφαήλ για την ασφάλεια χιλιάδων προσκυνητών.

Π.Ε.Σ.Ε.Κ. Χανίων: Έκκληση στο Δήμο για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας

Η Π.Ε.Σ.Ε.Κ. Χανίων καταθέτει υπόμνημα στο Δήμο για την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου, ζητώντας διπλασιασμό μισθών, προσλήψεις προσωπικού και στέγαση εργαζομένων.

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: «Κτηματολόγιο και δασικοί χάρτες όχημα για τη συγκέντρωση γης σε λίγα χέρια»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης καταγγέλλει το Κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες ως εργαλείο συγκέντρωσης γης στα χέρια του κεφαλαίου, στηρίζοντας τους αγώνες αγροτοκτηνοτρόφων και μικροϊδιοκτητών.