15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Δεν εντοπίστηκε το «blindchat» στο κινητό της μητέρας – Στο πάτωμα κοιμάται ο Μίχος

Ημερομηνία:

Συνταρακτικά είναι τα στοιχεία που βγαίνουν στο «φως» της δημοσιότητας γύρω από την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια που συνδυάζεται με το κύκλωμα μαστροπείας που δρούσε με θύμα την ανήλικη κοπέλα. Σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας στο κινητό της μητέρας δεν εντοπίστηκε η εφαρμογή γνωριμιών «blindchat», μέσω της οποίας ο Ηλίας Μίχος «ψάρευε» τους βιαστές του παιδιού. Το νέο στοιχείο αυτό προκαλεί νέα ερωτήματα τη στιγμή που η μητέρα της 12χρονης κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία, αφού υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως και εκείνη συμμετείχε στο κλείσιμο τουλάχιστον του πρώτου ραντεβού με τον πρώτο συλληφθέντα, τον Γιάννη Σοφιανίδη, ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεση του παιδιού ήταν αυτός που την είχε βιάσει τις περισσότερες φορές.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είχε αναφέρει πως η συνάντηση με την 12χρονη κανονίστηκε μέσω της εφαρμογής, την οποία πλέον οι Αρχές είναι βέβαιες ότι κατείχε μόνο ο Ηλίας Μίχος και όχι η μητέρα. Εύλογα λοιπόν γεννιέται το ερώτημα πώς είναι δυνατό να κλείστηκε το «ραντεβού» από τη μητέρα, που βρίσκεται προφυλακισμένη. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή Live News, οι κοινοί λογαριασμοί της 12χρονης με τον Ηλία Μίχο στις εφαρμογές Viber και Whatsapp επίσης δεν εντοπίστηκαν στο τηλέφωνο της μητέρας της ανήλικης. Σημειώνεται πως η 37χρονη γυναίκα βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού και μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.

Τα ύποπτα εμβάσματα την έστειλαν «μέσα»

Ωστόσο, ο λόγος που η μητέρα ουσιαστικά βρέθηκε στον Κορυδαλλό δεν είναι άλλος από τα εμβάσματα. Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, βρίσκονται τα αποδεικτικά τραπεζικών εμβασμάτων, τα οποία εντοπίστηκαν στο κινητό της 12χρονης. Καταθέσεις με μικροποσά, στον λογαριασμό της μητέρας της, του οποίου κάρτα αναλήψεων και pin, φέρεται να είχε στην κατοχή του ο Ηλίας Μίχος. Οι αξιωματικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο τα ποσά αυτά να προέρχονται από την πώληση των φωτογραφιών και των βίντεο με το παιδί σε τρίτους. Τρία εμβάσματα έχουν δικαιούχο την μητέρα της 12χρονης και κοινό αποστολέα των χρημάτων. Ο Γ.Κ. είναι το πρόσωπο που εμφανίζεται ως καταθέτης.

Στην πρώτη με ποσό 25 ευρώ, στην δεύτερη 20 και στην τρίτη ξανά 25 ευρώ. Το όνομά του εμφανίζεται ολογράφως και στις τρεις περιπτώσεις, ωστόσο είναι ένας άνδρας, ο οποίος βρίσκεται ακόμη, στη «σκιά» των εξελίξεων, μιας και έως τώρα, είναι άγνωστο εάν έχει κληθεί ή όχι στις αρχές να καταθέσει τα όσα γνωρίζει για την υπόθεση και τυχόν εμπλοκή του.

Ο Μιχάλης, ο μυστηριώδης άνδρας, ο οποίος «εμφανίζεται» και εκείνος να βρίσκει πελάτες για την 12χρονη, φέρεται να είχε και εκείνος τις άσεμνες φωτογραφίες και τα βίντεο του παιδιού, εν αγνοία της. «Ο Μιχάλης έχει κι αυτός δικά μου βίντεο και φωτογραφίες. Του τα έστειλε ο Ηλίας, κάνοντας ότι είμαι εγώ, στέλνοντάς τα από τον δικό μου προφίλ» κατέθεσε η 12χρονη. Είναι πολλές οι φορές, βάσει των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, που ο Ηλίας Μίχος έμπαινε στα προφίλ του παιδιού και προσποιούταν ότι ήταν εκείνη.

«Ο Μίχος κοιμάται στο πάτωμα φοβισμένος»

Σε αποκαλύψεις για την καθημερινότητα του Ηλία Μίχου, που κατηγορείται για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος της 12χρονης κοπέλας στον Κολωνό, μέσα στις φυλακές προχώρησε συγκρατούμενός του. Οπως είπε, ο Μίχος κοιμάται στο πάτωμα και παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για τις σχέσεις του με τη 12χρονη και τη μητέρα της. Ο 53χρονος που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Γρεβενών είναι στο ίδιο κελί με καταδικασθέντες για παρόμοια, σκληρά αδικήματα.

Ένας από αυτούς, που κατηγορείται για βιασμούς, μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και αποκάλυψε την καθημερινότητα του Ηλία Μίχου μέσα στο κελί. Όπως είπε, ο Μίχος βρίσκεται στο ίδιο κελί με τον άνδρα που βίασε και έκαψε την 34χρονη Ζωή στην Ξάνθη το 2012 και άλλους δύο που κατηγορούνται για παρόμοια αδικήματα. Αποκάλυψε δε, ότι ο 53χρονος κοιμάται στο πάτωμα, καθώς δε φτάνουν τα κρεβάτια. «Ο Μίχος κοιμάται στο πάτωμα, μέσα στο κελί. Υπάρχουν τρία κρεβάτια, μία κουκέτα και ένα μονό και αυτόν τον βάζουν να κοιμάται στο πάτωμα πάνω σε ένα αυτοσχέδιο στρώμα. Οι άλλοι τρεις κοιμούνται στα τρία κρεβάτια. Υπάρχουν και άλλοι κρατούμενοι που κοιμούνται στο πάτωμα σε άλλα κελιά», ανέφερε.

Γενικά, όπως περιέγραψε ο συγκεκριμένος άνδρας, ο Μίχος συμμετέχει, τρώει και προαυλίζεται κανονικά, ωστόσο δείχνει φοβισμένος». «Βγαίνει έξω και περπατάει, αλλά είναι πολύ φοβισμένος. Έχει αρχίσει και κάνει παρέα και με κάποιους εδώ, αλλά σας λέω είναι πολύ φοβισμένος», πρόσθεσε. Παράλληλα, όπως ανέφερε ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο Μίχος δεν έχει καμία τηλεφωνική επικοινωνία με την πρώην σύζυγο και τον γιο του – δεν θέλουν οι ίδιοι να μιλήσουν μαζί του – ενώ ο μόνος με τον οποίο μιλάει στο τηλέφωνο, είναι ο πατέρας του.

Στο «μικροσκόπιο» η ατζέντα του Μίχου

«Φύλλο και φτερό» έχουν κάνει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και την ατζέντα του 53χρονου κατηγορούμενου Ηλία Μίχου οι αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να βρουν τα άτομα που βίασαν τη 12χρονη. Σύμφωνα με την εξέλιξη των ερευνών υπάρχει μία μεγάλη πτυχή που έχει απασχολήσει τις έρευνες της αστυνομίας που αφορά την ηλεκτρονική πλατφόρμα που έκλεινε τα ραντεβού ο ίδιος. Υπάρχει και μία άλλη παράλληλη έρευνα στο κινητό του 53χρονου κατηγορούμενου, της ατζέντας που έχει μέσα σε αυτό, και αυτό γιατί οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση λόγω της εμπειρίας τους γνωρίζουν ότι αυτού του είδους τα κυκλώματα είναι πολύ κλειστά και υπάρχει εχεμύθεια. Διεξάγεται επομένως μία ενδελεχής έρευνα και μάλιστα σε βάθος τριετίας, και είναι και συμπτωματικά η περίοδος αυτή είναι που έχει έρθει σε οριστική ρήξη με την σύζυγό του ο 53χρονος κατηγορούμενος.

Αυτός είναι ο 40χρονος που δήλωνε αστυνομικός

Ο 40χρονος αναφέρει οτί ουδέποτε συνάντησε την 12χρονη από τα Σεπόλια. «Έστελνε 3-4 μηνύματα την ώρα όχι την ημέρα, να το διευκρινίσουμε αυτό» λέει ο άντρας. Κάτι αντίστοιχο βέβαια έκανε και ο ίδιος καθώς έστειλε στη 12χρονη όχι μια και δύο φορές αλλά 12 φορές το ίδιο υβριστικό μήνυμα. «Μιλάμε τρελάθηκα. Εκεί τα πήρα στο κρανίο. Από τα νεύρα μου άρχισα να κάνω copy paste ένα μήνυμα, του στυλ «αν δεν σταματήσεις, θα πάω στην οικογένεια σου”» συμπληρώνει ο 40χρονος.

"google ad"

Πράγματι μέσα σε 7 ημέρες, ο 40χρονος έστειλε στην μικρή 12 φορές το ίδιο μήνυμα μόνο που δεν της έγραφε να σταματήσει αλλιώς θα ενημερώσει την οικογένεια της αλλά την εκβίαζε ότι θα την διαπομπεύσει, αλλά δεν υπέκυπτε σε τακτικη βάση στις σεξουαλικές του απαιτήσεις.

Messenger 15/7/2022 – 27/7/2022

«Κοιτά τι σου έχω εδώ (LINK fb προφίλ 12χρονης). Λοιπόν αν δεν κάνεις αυτό που σου λέω δωρεάν 2-3 φορές την εβδομάδα θα σε κάνω ρεζίλι σε όλες τις επαφές σου» λέει σε μήνυμά του προς την 12χρονη, ο άντρας.

Μάλιστα ο 40χρονος άντρας που μίλησε στο mega παρουσιαζόταν στην ανήλικη ως αστυνομικός, κάτι που σήμερα αρνείται. «Αστυνομικός; Καμία σχέση. Έχω φίλους αστυνομικούς αλλά κανένας από τους φίλους μου δεν ξέρει κάτι γι’ αυτό» εξηγεί ο 40χρονος. «Θες να έρθω με τα παιδιά να σε πάμε στο τμήμα και όλοι μαζί να (…)» αναφέρει το μήνυμά του, με τον ίδιο να επιμένει πως το είπε για να τη σταματήσει και πως δεν έκανε τίποτα μαζί της.

«Θέμα ημερών η δημοσιοποίηση φωτογραφιών»

Για την υπόθεση βιασμών της 12χρονης από τον Κολωνό μίλησε στο Live News ο δικηγόρος, Όθων Παπαδόπουλος. Ο ίδιος ανέφερε πως δέχεται πολλά τηλέφωνα από άτομα που έχουν έντονη ανησυχία λόγω της συμμετοχής τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα γνωριμιών μέσω της οποίας ο Ηλίας Μίχος «ψάρευε» τους βιαστές της 12χρονης. «Υπάρχουν διαφορετικές διηγήσεις με διαφορετικά μεγέθη εμπλοκής στην ιστορία…κάποιοι έχουν ήδη σπεύσει στο αστυνομικό μέγαρο για να παρέχουν πληροφορίες για την περαιτέρω διαλεύκανση της υπόθεσης» δήλωσε ο δικηγόρος. Ερωτώμενος γιατί ακόμη δεν έχουν διαρρεύσει οι φωτογραφίες και των υπόλοιπων προφυλακισθέντων, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε πως πιθανότατα το ζήτημα είναι διαδικαστικό. «Θα υπάρξει η σχετική διάταξη του εισαγγελέα που απαιτείται για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων, είναι ζήτημα ημερών» προσέθεσε.

Αναφορικά με τη διακίνηση πορνογραφικού υλικού για την οποία κατηγορείται ο Ηλίας Μίχος, ο δικηγόρος σημείωσε πως αποτελεί κακουργηματική πράξη εφόσον στο υλικό απεικονίζεται άτομο ηλικίας κάτω των 15 ετών. «Η απλή κουβέντα και εφόσον προκύπτει πως δεν ήταν γνωστό στον συνομιλητή η ταυτότητα του ατόμου που εμφανιζόταν με την ιδιότητα του παιδιού χωρίς να αποκαλύπτει την πραγματική ηλικία, δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ