15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Χωρίς ψυχολογική υποστήριξη το κορίτσι – Έχει αφεθεί στη μοίρα του, χωρίς μάνα, χωρίς επαφή με συνομήλικους, χωρίς σχολείο

Ημερομηνία:

Χωρίς ψυχολογική υποστήριξη παραμένει το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό που είχε πέσει θύμα επαναλαμβανόμενου παιδοβιασμού από το κύκλωμα μαστροπείας.

Το κοριτσι που έχει τραβήξει τα πάνδεινα τους τελευταίους 4 μήνες και που θα έπρεπε να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών έχει αφεθεί στην μοίρα του.

Όπως κατήγγειλε μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1 η δικηγόρος της οικογένειας Ασπασία Ταραχοπουλου η 12χρονη τα ζει χωρίς ψυχολογική υποστήριξη για την ίδια.

«Τα έχω πει πάρα πολλές φορές, δεν υπάρχει μέχρι αυτή την στιγμή καμία βοήθεια προς αυτό το παιδί», είπε η κα Ταραχοπούλου.

Μιλάμε για ένα παιδί που εκτός από την σεξουαλική κακοποίηση, την οποία δυστυχώς την ζει ξανά και ξανά λόγω των δικαστικών και αστυνομικών εξελίξεων, είδε την μητέρα της να προφυλακίζεται έχει σταματησει να πάει σχολείο και δεν έρχεται σε επαφή με άλλα παιδιά της ηλικίας της.

Mία μονο συνάντηση με ψυχολόγο

Οι προσπάθειές της 12χρονης να μην χάσει την τάξη στο σχολείο, ήταν η αιτία να υπάρξει μία και μονο συνάντηση με ψυχολόγο.

«Αλλά ο σκοπός δεν ήταν η υποστήριξη του παιδιού. Αυτή η επίσκεψη έγινε με το σκοπό να πάρουμε αυτό το περιβόητο χαρτί, την βεβαίωση από τον ψυχολόγο, για να έχει το παιδί κατ’ οίκον διδασκαλία», όπως εξήγησε αργότερα.

«Μετά κόπων και βασάνων το είδε ένας ψυχολόγος πριν από 4-5 ημέρες, σε πολύ μεγάλη απόσταση από εκεί που βρίσκεται (σ.τ.σ. 50-60 χλμ. μακριά όπως διευκρίνισε σε άλλο σημείο) και μετά από δικές μας ενέργειες και εκκλήσεις, στα κανάλια, στις κρατικές υπηρεσίες, παντού».

Συνεχής αδιαφορία των Αρχών

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και οχλήσεις, η αδιαφορία των Αρχών είναι συνεχής και πλήρης και ταράσσεται μόνο όταν γίνονται οι καταγγελίες στα ΜΜΕ.

Όπως είπε η κα Ταραχοπούλου, «προχθές επικοινώνησε μαζί μου ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης και υποσχέθηκε ότι “άμεσα” το παιδί θα έχει ψυχολογική υποστήριξη και κατ’ οίκον διδασκαλία … μου είπε “μέχρι τα Χριστούγεννα”.

Περιμένουμε να το δούμε και αυτό … Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ψυχολογική υποστήριξη. Από τον καινούργιο χρόνο, κατ’ οίκον διδασκαλία, γιατί δεν μπορεί να πάει στο σχολείο το παιδί αυτό, δεν είναι σε κατάσταση για να πάει σχολείο».

Στην ερώτηση «γιατί δεν έχει γίνει ήδη;», η κα Ταραχοπούλου απάντησε ευθέως: «Μην ρωτάτε εμένα, ρωτήστε τις αρμόδιες υπηρεσίες … Κάθε φορά, όταν βγαίνουμε στα κανάλια και λέμε αυτά που συμβαίνουν, τότε ευαισθητοποιείται κάποιος, κάποιες υπηρεσίες.

"google ad"

Περιττό να πω ότι κάποιες κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων είναι απαράδεκτες. Η βοήθεια που θεωρούν ότι προσφέρουν είναι ένα σακουλάκι φασόλια, μια χλωρίνη».

Υπάρχουν και τα αδέλφια της

Τόνισε παράλληλα ότι η αδιαφορία δεν αφορά μόνο την 12χρονη αλλά και τα άλλα παιδιά της οικογένειας. «Εκτός από αυτό το παιδί, υπάρχουν και τα άλλα παιδιά. Έχουν υποστεί και αυτά ένα βάσανο από όλη αυτή την ιστορία. Χρειάζονται κι αυτά υποστήριξη. Δεν έχει γίνει τίποτα για κανένα παιδί».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...