17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Βιασμός 15χρονου: Οι ανήλικοι δράστες αποκάλεσαν “αστείο” τις πράξεις τους

Ημερομηνία:

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την φρίκη που βίωνε ένας άτυχος 15χρονος μαθητής, στα χέρια μίας συμμορίας συνομηλίκων του, που του έκαναν διαρκώς άγριο «Bullying» και έφτασαν στο σημείο επί έναν ολόκληρο μήνα από τις αρχές Νοεμβρίου έως και τις αρχές Δεκεμβρίου να τον πηγαίνουν διά της βίας στο άδειο διαμέρισμα συγγενικού προσώπου ενός εκ των δραστών και να τον βιάζουν, ακόμα και να τον σοδομίζουν με σκουπόξυλο και άλλα όργανα.

Μάλιστα είναι σε τέτοιο βαθμό η κακουργηματική τους διάθεση και συμπεριφορά που πέρα από την διαρκή ψυχολογική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση του άτυχου 15χρονου, έφταναν στο σημείο να βιντεοσκοπούν τις ειδεχθείς τους πράξεις και να διαμοιράζουν τα βίντεο αυτά σε άλλους ανήλικους για να τον εξευτελίσουν ακόμα περισσότερο.

Πρόκειται για 8 μέλη της συμμορίας, όλοι τους 15 χρονών, τρεις εκ των οποίων συμμαθητές του θύματος και οι υπόλοιποι από άλλα δύο σχολεία της περιοχής που διαδραματίστηκαν όλα αυτά, στην Αττική. Έξι από αυτούς είναι Έλληνες και δύο αλλοδαποί εκ των οποίων συνελήφθησαν οι έξι και αναζητούνται ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός.

Αυτό που άφησε όμως κυριολεκτικά άφωνους τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών, πέρα από την αγριότητα που επιδείκνυαν στο θύμα τους, είναι η παντελή τους αναισθησία, αφού στις καταθέσεις τους αποκάλεσαν «ένα αστείο» το σύνολο των κακουργημάτων που διέπραξαν σε βάρος αυτού του παιδιού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογική του κατάσταση. Σημειώνεται ότι δεν αποκαλύπτεται η περιοχή που διαπράχθησαν όλα αυτά ούτε βεβαίως τα σχολεία των εμπλεκομένων για προφανείς λόγους προστασίας του ίδιου του θύματος και μόνο του θύματος.

Το ίδιο το παιδί ήταν τόσο τρομαγμένο και βίωνε τόση ντροπή που δεν είχε αποκαλύψει πουθενά όσα φρικτά βίωνε, παρά μόνο σε έναν φίλο του, που πήρε ορθά την πρωτοβουλία και ενημέρωσε τους γονείς του θύματος. Με την σειρά του απευθύνθηκαν στην Ασφάλεια και μετά από εξέταση του παιδιού από παιδοψυχολόγο, κατάφερε ο ειδικός να του αποσπάσει όσα είχαν συμβεί σε βάρος του και οι Αρχές να οδηγηθούν στους ανήλικους κακούργους.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη δύο ανηλίκων, τα στοιχειά των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για συμμορία που διέπραξε βιασμό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, νάιλον συσκευασία με 5,12 γραμμάρια κάνναβη, μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τους βιασμούς σε βάρος του θύματος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας συνεχίζονται.

Θεοδωρικάκος: Να κινητοποιηθούν όλοι

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα social media έγραψε:

«Η αδιανόητα απάνθρωπη υπόθεση του επαναλαμβανόμενου βιασμού ενός ανηλίκου από 8 συνομηλίκους του μας συγκλονίζει όλους.

Η Ελληνική Αστυνομία κάνει το καθήκον της. Εντοπίζοντας και εξιχνιάζοντας τις εγκληματικές πράξεις.

Όμως, στο εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της βίας μεταξύ ανηλίκων οφείλουν όλοι να κινητοποιηθούν προτού τέτοιου είδους γεγονότα γίνουν τμήμα του αστυνομικού δελτίου. Και αυτοί που πρέπει να συμβάλλουν πρώτα από όλους είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Κάνω έκκληση στα μέσα ενημέρωσης και όλους τους εμπλεκόμενους να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία και διακριτικότητα».

news247.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ