27.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

Ημερομηνία:

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 5χρονου, που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από δύο συμμαθητές του, σε νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης.

Συγκλονισμένη η μητέρα του παιδιού μίλησε στο enikos.gr για όσα της είπε το παιδί της. «Το πρωί ήταν καλά και το μεσημέρι, ήταν σαν άρρωστος. Δεν έτρωγε, δεν μιλούσε, δεν έλεγε τίποτα. Μόνο με κοιτούσε μέσα στα μάτια», ανέφερε.

Αδυνατώντας να αντιληφθεί όσα συνέβησαν, ο 5χρονος πήγε στο δωμάτιό του για να κοιμηθεί, και ξύπνησε το απόγευμα.

«Όταν ξύπνησε, μου είπε ότι θέλει να πάει τουαλέτα. Ήταν πάρα πολύ φοβισμένος και τρομαγμένος. Σε κάποια φάση, όσο στεκόταν όρθιος, είπε “μαμά πονάει” (σ.σ. αναφερόμενος στην επίμαχη περιοχή). Τρελάθηκα, γιατί δεν μου έλεγε κάτι παραπάνω. Με τον άντρα μου αναρωτιόμασταν τι έγινε στο νηπιαγωγείο. Έπειτα από πολλές προσπάθειες, που τον ρωτούσαμε συνεχώς εάν τον πείραξε κάποιος ή αν έγινε κάτι άλλο στο σχολείο, ο μικρός με ρώτησε “μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;” και εγώ προσπάθησα να τον ηρεμήσω και του απάντησα “ναι εννοείται”. Και τότε μας αποκάλυψε τι συνέβη».

Ο 5χρονος προσπάθησε να εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια στους γονείς του, τα όσα φέρεται να βίωσε στα χέρια των μικρών συμμαθητών του, σε χώρο του νηπιαγωγείου, χωρίς να αντιληφθεί κανένας τίποτα.

«Ο μικρός μας είπε: “Όταν βγήκαμε για διάλειμμα, ήρθαν δύο παιδιά και με πήραν μέσα στην τάξη. Πρώτα με χτύπησαν, με έσπρωξαν δυνατά και εγώ έπεσα κάτω. Τότε μου κατέβασαν το παντελόνι μου….».

«Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτά που άκουγα και μέχρι και τώρα δεν μπορώ να τα δεχτώ. Αφού μας τα είπε, πήγαμε με τον άνδρα μου να βρούμε τους γονείς των άλλων δύο παιδιών που μας είπε ότι τον κακοποίησαν. Όταν τους αντίκρισα, τους ρώτησα τι έκαναν τα παιδιά τους στο δικό μου, και μου απαντούσαν “δεν κάνουν τα δικά μας παιδιά τέτοια πράγματα”. Τους λέω “φώναξε το παιδί να ρωτήσουμε τι έγινε”, και τότε εκείνο μου απάντησε “ναι το έκανα μαζί με τον ξάδελφό μου”, αλλά η μητέρα συνέχισε να το αρνείται και του είπε να σταματήσει να μιλάει, και να πει ότι δεν έκανε κάτι».

Σε κατάσταση σοκ, η οικογένεια του 5χρονου, κατευθύνθηκε προς το νοσοκομείο της περιοχής, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις στο παιδί τους. «Οι γιατροί παρατήρησαν και εξέτασαν την επίμαχη περιοχή, και κάλεσαν την αστυνομία. Εξετάστηκε και από ιατροδικαστή. Έχουμε δώσει καταθέσεις και τώρα ακολουθούμε τις οδηγίες που μας δίνουν».

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Οι γονείς των δύο 5χρονων αγοριών, που καταγγέλθηκαν για τον βιασμό του συμμαθητή τους, οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, και αφέθηκαν ελεύθεροι. 

«Τους αντικρίσαμε για δεύτερη φορά, και μας κοίταζαν λες και ήθελαν να μας σκοτώσουν, επειδή τους καταγγείλαμε. Είμαστε σε χάλια κατάσταση, και εμείς, και το παιδί μας, αλλά και τα 3 αδελφάκια του. Φοβάμαι να τα στείλω στο σχολείο», είπε η μητέρα.

Με απόφαση του εισαγγελέα, οι συλληφθέντες, γονείς και εκπαιδευτικοί, αφέθηκαν ελεύθεροι και θα παρουσιαστούν στη δικάσιμο που έχει οριστεί για τις 11 το πρωί της Δευτέρας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για τις μεν δύο νηπιαγωγούς η παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ για τους γονείς η παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...