21.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Βιβλίο συλλυπητηρίων από τον Δήμο Χανίων στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και προβολές από την ζωή του

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χανίων τιμά τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη με μια σειρά δράσεων, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη ζωή και το έργο του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη.
Από σήμερα Παρασκευή, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο παλιό Λιμάνι Χανίων, υπάρχει βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Μίκη, ανοικτό στο κοινό. Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης βρέθηκε στο σημείο και έγραψε το πρώτο συλλυπητήριο μήνυμα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε: «Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και σεβασμού για την τεράστια απώλεια, ο Δήμος Χανίων προχωρά σε μία σειρά από συμβολικές κινήσεις προκειμένου να εκφραστεί το συναίσθημα όλης της χώρας, αλλά ιδιαίτερα της γενέτειρας του Μίκη Θεοδωράκη,των Χανίων. Όλες οι σημαίες στα δημοτικά και δημόσια κτίρια, παραμένουν μεσίστιες τις επόμενες δύο ημέρες με την ολοκλήρωση του Εθνικού πένθους και την ίδια στιγμή εδώ, στο θέατρο που φέρει το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη θα υπάρχει βιβλίο συλλυπητηρίων.Ταυτόχρονα,κάθε βράδυ θα γίνονται προβολές με σημαντικές στιγμές της τεράστιας διαδρομής της ζωής του».

Ο κ. Σημανδηράκης προσέθεσε πως «αποτελεί κορυφαία ευθύνη του Δήμου Χανίων να υποδεχτεί με την τιμή που αρμόζει στην περίσταση, την σωρό του Μίκη Θεοδωράκη και να τη συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία, ώστε να εκπληρωθεί η επιθυμία τουνα ταφεί δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του, στα πατρογονικά του χώματα, στον Γαλατά».

Τέλος, όπως έγινε γνωστό τις επόμενες μέρες θα διασαφηνιστούν οι λεπτομέρειεςκαι οι διευκρινήσεις της διαδικασίας της ταφής.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης,...

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...