14.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Βιβλιοπαρουσίαση: «Και το παραμύθι δεν τελείωσε» του Odin Dupeyron

Ημερομηνία:

Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων φιλοξενείται ο διεθνούς φήμης λογοτέχνης του Μεξικό  Odin Dupeyron. Θα παρουσιαστεί το βιβλίο, ‘’Και το παραμύθι δεν τελείωσε’’, ένα διηλικιακό βιβλίο που πραγματεύεται την αγάπη για τη ζωή, τη διαχείριση των φόβων και την επιθυμία του ανθρώπου για ελευθερία. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά και έχει γίνει bestseller. Πρόκειται για μια ιστορία που μαγεύει με την απλότητά του όλες τις ηλικίες των αναγνωστών μιλώντας στην καρδιά τους με τρόπο αλληγορικό, για τη ζωή, τις αέναες ανατροπές και τις ατραπούς της.

Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν με μουσικό-θεατρικό δρώμενο μαθητές του Ιδ. Εκπαιδευτηρίου Θεοδωρόπουλου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το βιβλίο με το μοναδικό δικό τους τρόπο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητας Χανίων, την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, τη Σχολική σύμβουλο 1ης Περιφέρειας Ν. Χανίων, τις εκδόσεις Καλέντης και τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

 Ο Odin Dupeyron γεννήθηκε το 1970 στην Πόλη του Μεξικού. Καλλιτεχνική φύση και πολύπλευρο ταλέντο, εκτός από τη συγγραφή, ασχολείται με την υποκριτική, τη σκηνοθεσία, το κουκλοθέατρο, τη μουσική, αλλά και το σχεδιασμό ρούχων. Στο Μεξικό, ο μονόλογός του ¡A Vivir!, σε συγγραφή και σκηνοθεσία του ίδιου, παιζόταν επί εννέα χρόνια, κάνοντας περισσότερες από 1.300 παραστάσεις, ενώ και το θεατρικό έργο του Veintidós Veintidós συνάντησε μεγάλη επιτυχία. Και το παραμύθι δεν τελείωσε (Y colorín colorado, este cuento aún no se ha acabado) είναι το πρώτο του βιβλίο, το οποίο έγινε «εθνικό best-seller», καθώς πούλησε στη χώρα του περισσότερα από 200.000 αντίτυπα, ενώ έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, στη γαλλικά και στα ιταλικά.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...