15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Βιβλιοπαρουσίαση στο ΚΑΜ: Το ΚΚΕ στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940 – 1941

Ημερομηνία:

Οι Τομεακές Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Χανίων διοργανώνουν την Τρίτη 20 Οκτώβρη στις 7.00 μμ., στο ΚΑΜ, βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, “Το ΚΚΕ στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940 – 1941. Οι αποφάσεις της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Τα τρία Γράμματα του Ν. Ζαχαριάδη. Η θέση της “Παλιάς Κεντρικής Επιτροπής”. Την έκδοση θα παρουσιάσει ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με τη συγκεκριμένη έκδοση, τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου “στοχεύουμε να συμβάλουμε στην μελέτη της συγκεκριμένης περιόδου, η οποία προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα και πείρα στην εργατική τάξη. Στοχεύουμε πρώτα και κύρια, οι νέοι κομμουνιστές να εμβαθύνουν στην μελέτη αυτής της περιόδου, αλλά επιπλέον να αποτελέσει βοήθημα προς μελέτη σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν πραγματικά αυτό το κομμάτι της ιστορίας της πάλη του ελληνικού λαού, του κομμουνιστικού κινήματος.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται πλήθος ιστορικών τεκμηρίων, παρουσιάζονται οι σύνθετες συνθήκες της περιόδου, με χρήσιμα συμπεράσματα για τη στρατηγική του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, ιδιαίτερα απέναντι στον πόλεμο. Συμπεράσματα που θα ενισχύσουν την πάλη των κομμουνιστών και της εργατικής τάξης, στις σημερινές συνθήκες έντασης των πολεμικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ