16.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Πρωτοπρεσβυτέρου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ Κληρικολαϊκό Λειμωνάριο

Ημερομηνία:

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Θ. Χατζηνικολάου
Θεολόγος, τ. Λυκειάρχης

Χαρισματικός. Πολυγραφότατος, ένας σύγχρονος Ωριγένης, ο σεβαστός Πρωτοπρεσβύτερος και καύχημα της Εκκλησίας, και μάλιστα Κρητικός, π. Γεώργιος Φραγκιαδάκης. Συγγραφέας άνω των 120 (!) βιβλίων, πολλά από τα οποία έχω την χαρά και την τιμή να με συντροφεύουν. Πτυχιούχος της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης, Θεολογίας, φιλολογίας και Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υποτροφία Ι.Κ.Υ. Κληροδότημα «Αντ. Παπαδάκη», Ιερεύς σε Κρήτη (5ετία) και Κοίμηση της Θεοτόκου (Ν. Φωτιαίας) Χαϊδαρίου (1970-), Προϊστάμενος, Καθηγητής σε Ελλάδα και εξωτερικό, Λυκειάρχης, Προϊστάμενος Β/θμιας Εκπαίδευσης. Ιεραποστολή σε Ευρώπη, Λατ. Αμερική, Αφρική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Μαδαγασκάρη. Στενός συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας τ. Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ.α.

Έχομε να κάνομε με ένα όντως φαινόμενο, και εκαυχώμαι για την γνωριμία μας και επικοινωνία μας. Ένα ανεκτίμητο θησαυρό, πάντα ζωντανό και αφειδώς προσφερόμενο. Ήδη έχει έτοιμα προς έκδοση βιβλία για το 2016 και το 2017!

Θεωρώ λίγον τον εαυτόν μου να αναφέρομαι στον ογκόλιθο αυτόν της γραφίδας, της μόρφωσης, θρησκευτικής και κοινωνικής προσφοράς. Ιστορικός και ιστοριοδίφης άριστος, απλόχειρος κάθε ωραίου και αληθινού. Και, παρ’ όλα αυτά, απλός, ταπεινός, οικείος, εύχαρης, προσιτός και αναπαύων.

Με το γραφτό μου αυτό τολμών να κάνω μια ταπεινή αναφορά στο βιβλίο του «Κληρικολαϊκό Λειμωνάριο», αφιερωμένο στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρον Χορευτάκην, καταγόμενον από την Επαρχία Κισάμου. Τον φλογερόν αυτόν Εθναπόστολον της Αφρικής. Όπως εύοσμος λειμώνας, και χρυσοπλουμισμένος, είναι ο σεβαστός συγγραφέας, έτσι και το βιβλίο του, και κάθε βιβλίο του, ο προφορικός λόγος του και η χαριτωμένη συμπεριφορά του. Υπάρχει για να αγαπά, και αγαπά για να υπάρχει.

Μέσα, λοιπόν, απ’ αυτήν την φλεγομένη από αγάπη καρδιά του, παρουσιάζει, ζώντα ή κεκοιμημένα πρόσωπα, κληρικούς και λαϊκούς, που διακρίθηκαν για το ήθος και την προσφοράν τους, παραδίνοντας τα μας για τιμή και μίμηση. Πρόσωπα διαχρονικά, το αλάτι και το φώς της ζωής και του κόσμου, έτσι όπως μας θέλει ο Χριστός (Ματθ. 5,14 και 5,13). Ένα Προσκλητήριο τιμής και μνήμης. Μια ευγενής και εμπεριστατωμένη αναφορά , που τιμά τον δόκιμο και σοφό συγγραφέα και τον εδραιώνει βαθύτερα στην καρδιά και στην συνείδησή μας.

Θα ήθελα να αναφερθώ στα αναφερόμενα ονόματα και τα σχετικά για το καθένα, που παραθέτει ο εκλεκτός συγγραφέας, αλλά ο πολύτιμος χώρος της εφημερίδας δεν μου το επιτρέπει. Επαφίεται στον κάθε τυχερό κάτοχο του βιβλίου αυτού να το μελετήσει και να θαυμάσει την χρυσή γραφίδα του π. Γεωργίου και να καμαρώσει ζωή και προσφορά αξίων προσώπων, κληρικών και λαϊκών, φωτοφόρων οδοδεικτών στην πορεία της ζωής μας και των επιγενομένων.

Ταπεινά και από καρδίας υποβάλλω τα συγχαρητήριά μου στον πανάξιο συγγραφέα, εκζητώντας την ευχή του για την ταπεινή μου διακονία. Πολλές οι ευχαριστίες μας για όσα, και όπως, μας τα προσφέρει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...