20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Βορίδης: Κανονικά οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Ημερομηνία:

Κανονικά θα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ, πως θα γίνουν κανονικά οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου, προσθέτοντας πως η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων των πολιτών, όχι μόνο των εμβολιασμένων.

«Έχουμε άνοιγμα όλων των περισσότερων δραστηριοτήτων με περιορισμούς, έχουμε καθημερινά συγχρωτισμούς από διαδηλώσεις, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα γίνουν οι παρελάσεις», είπε.

Όπως ανέφερε, η παρέλαση θα γίνει «με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση της μάσκας».

Πρόσθεσε πως υπάρχει ανησυχία για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά υπάρχουν αντοχές στο σύστημα υγείας . «Υπάρχει εικόνα ισορροπίας στις ΜΕΘ αυτή τη στιγμή αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη γενικότερη εξέλιξη της πανδημίας» είπε.

Παγώνη: «Ναι» στα μπουζούκια, «όχι» στις συναυλίες

Για το γεγονός ότι μετά την επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι μετακινούνται σε άλλες πόλεις για να διασκεδάσουν, η Ματίνα Παγώνη σχολίασε ότι κάτι τέτοιο θα δυσκολέψει περισσότερα τα πράγματα, μιας και στους υπόλοιπους νομούς της Βόρειας Ελλάδας τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Την ίδια ώρα δήλωσε ότι οι συναυλίες δεν μπορεί να συνεχιστούν με τον τρόπο που γίνονται τώρα. «Πρέπει να ξεκινήσουν οι έλεγχοι. Δεν μπορούμε να μπούμε σε δεύτερο χειμώνα σαν τον περσινό. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Όταν υπάρχει πολύς κόσμος και ο εμβολιασμένος μπορεί να έχει νοσήσει και να μεταδώσει», επισήμανε.

Ερωτηθείσα αν πρέπει να κλείσουν και τα μπουζούκια, η κ. Παγώνη, είπε ότι μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για να μπορεί ο κόσμος να ξεδώσει, ωστόσο χρειάζεται να τηρούνται τα μέτρα. «Να είναι καθιστοί και να μη χορεύουν», τόνισε.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...