15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Βουλή: Εξεταστική για «Λίστα Πέτσα – Δημοσκοπήσεις» και ΛΑΡΚΟ ανεβάζουν την πόλωση

Ημερομηνία:

Νέα συνέχεια στη σύγκρουση – πόλωση κυβέρνησης αντιπολίτευσης θα δοθεί σήμερα στη Βουλή.

Σήμερα Πέμπτη αντικείμενο συζήτησης στην ειδική συνεδρίαση της εθνικής αντιπροσωπείας είναι το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ (Λίστα Πέτσα) και τις δημοσκοπήσεις. Την Παρασκευή θα συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Τη συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής είχε ζητήσει νωρίτερα, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ «με σκοπό την ενημέρωση του Ελληνικού λαού για τις διαπιστώσεις και συμπεράσματα όσων εξέτασε η Επιτροπή η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση της Βουλής, με πρωτοβουλία της μειοψηφίας».

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, καθώς και τις πορισματικές γνώμες των κομμάτων της αντιπολίτευσης παρέδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Κεφαλογιάννης, και ο γραμματέας της, Γιάννης Μελάς.

Σύγκρουση για την ΛΑΡΚΟ

Στο επίκεντρο των χθεσινών συγκρούσεων βρέθηκε η ΛΑΡΚΟ ρύθμιση, μέσω της οποίας –όπως τονίζει η κυβέρνηση– «παρατείνεται η διάρκεια της Ειδικής Διαχείρισης»της συγκεκριμένης εταιρείας, ώστε «να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος, αφενός για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που έχει προκηρυχθεί από την Ειδική Διαχείριση για τη διάθεση των μεταλλείων, αφετέρου για τη συνέχιση της λειτουργίας του συγκροτήματος εργοστασίου Λαρύμνης, μέχρι την ολοκλήρωση διαγωνιστικής διαδικασίας που διενεργεί το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για λογαριασμό του Δημοσίου».

Την ίδια στιγμή, κριτική ασκούν στην κυβέρνηση και άλλα κόμματα, όπως το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ, στρέφοντας ωστόσο τα βέλη και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση των δικών του κυβερνήσεων όσον αφορά το μέλλον της εταιρείας. Εν τω μεταξύ, το ΚΙΝΑΛ διατηρεί επίσης τους τόνους της κριτικής προς την κυβέρνηση.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...