21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Βουλή: «Παρών» από Πολάκη στην ανασυγκρότηση ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Την πρόθεσή του να συμβάλλει στις διαδικασίες ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε στην αρχή της τοποθέτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Παύλος Πολάκης.

«Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προγραμματική και οργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποτελέσει σύντομα την εναλλακτική επιλογή στη Νέα Δημοκρατία που αποφάσισε ο λαός να μας κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια», ανέφερε, στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο βουλευτής Χανίων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παύλος Πολάκης.

Μιλώντας για το ΕΚΑΒ, είπε ότι «όταν το παραλάβαμε το 2015, εντός μνημονίων, είχε 3.950 εργαζομένους και 650 παλιά ασθενοφόρα, Όταν το παραδώσαμε το 2019, είχε 4.230 εργαζομένους, και είχαμε αντικαταστήσει 327 ασθενοφόρα». Σημείωσε μάλιστα ότι, στα τέσσερα χρόνια της, η ΝΔ αντικατέστησε μόνο τα 60 από τα 128 ασθενοφόρα, που είχαμε προγραμματίσει εμείς, με τους δύο διαγωνισμούς στις περιφέρειες της Κεντρικής Ελλάδος και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα για την Αθήνα, είπε ότι «όταν παραδώσαμε τον Ιούλιο του 2019 το ΕΚΑΒ, στην Αθήνα, -γι’ αυτό έγινε αυτό που έγινε στην Νέα Μάκρη και στο Περιστέρι- κυκλοφορούσαν σε πρωινή και απογευματινή βάρδια 65 ασθενοφόρα επειγόντων, 9 μονάδες και 10 ασθενοφόρα χρονίων περιστατικών (σύνολο 84). Το βράδυ κυκλοφορούσαν 37 με 40, μέσα στα οποία ήταν 5 με 6 μονάδες. Πόσα έφτασαν να κυκλοφορούν μέχρι σήμερα επί ΝΔ; Δυστυχώς μόνο 52, δηλαδή 42 ασθενοφόρα επειγόντων, 6 μονάδες, και 4 χρονίων περιστατικών σε πρωινή και απογευματινή βάρδια. Και το βράδυ, περίπου τα ίδια με εμάς δηλαδή 35 με 37. Αυτός είναι ο λόγος, και αντίστοιχα συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα, που τον τελευταίο μήνα έχουμε 7 περιστατικά θανάτων αναμένοντας το ΕΚΑΒ», τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

Ομιλία Π. Πολάκη στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων                  

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Π. Πολάκης, θέλησε να ευχαριστήσει τους χιλιάδες Χανιώτες και Χανιώτισσες, “που και στις δεύτερες εκλογές επέβαλαν, παρά και ενάντια σε πάρα πολλούς και από πολλές κατευθύνσεις προερχόμενους, να αντιπροσωπεύω από τη θέση του Βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το Νομό Χανίων”.

Ο κόσμος των Χανίων μπορεί να είναι σίγουρος, τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Πολάκης, ότι “θα φέρω στη Βουλή όλα τα προβλήματα των κατοίκων, των αγροτοκτηνοτρόφων, των μικρομεσαίων, των τουριστικών επιχειρήσεωνκαι των δήμων του νομού, με τον τρόπο που με χαρακτηρίζει, ενώ θέλω να δηλώσω ότι θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προγραμματική και οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ώστε να αποτελέσει,σε σύντομο χρονικό διάστημα, την εναλλακτική επιλογή απέναντι στη ΝΔ”.

Ο Π. Πολάκης, επικέντρωσε το υπόλοιπο της ομιλίας του στον τομέα της Υγείας ξεκινώντας από το ΕΚΑΒ για το οποίο σημείωσε:

Για το προσωπικό:

Όταν παραλάβαμε το ΕΚΑΒ, είχε 3.950 εργαζόμενους.Όταν το παραδώσαμε, είχε 4230εργαζόμενους(διορίσαμε 334μόνιμους και 163 επικουρικούς),δηλαδή 280 άτομα προσωπικό παραπάνω, παρά τις αποχωρήσεις. Κατά την τετραετία της ΝΔ, αποχώρησαν 560 άτομα μόνιμο προσωπικό ενώ προσλήφθηκε μόνο επικουρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα το ΕΚΑΒ να έχει σήμερα 150 άτομα λιγότερα από αυτά που παραδώσαμε.

Για τα ασθενοφόρα:

Όταν παραλάβαμε το ΕΚΑΒ είχε 650 παλιά ασθενοφόρα εκ των οποίων αντικαταστήσαμε τα 327. Πόσα αντικατέστησε η ΝΔ αυτά τα τέσσερα χρόνια; Μόνο τα εξήντα, από τα εκατόν είκοσι οκτώ που είχαμε προγραμματίσει εμείς με τους δύο διαγωνισμούς της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας και Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Πατούλης ακόμη κάνει τον διαγωνισμό!

Για τα τελευταία τραγικά περιστατικά:

Τον τελευταίο μήνα έχουμε εφτά περιστατικά θανάτων, αναμένοντας το ΕΚΑΒ και εσείς απαντάτε με μια ΠΝΠ, που είναι ένα μπάλωμα για το καλοκαίρι, για να δημιουργηθεί ένας επικοινωνιακός ντόρος, μπας και καλύψετε αυτό που συμβαίνει και το οποίο, δυστυχώς, θα συνεχίσει να συμβαίνει με αυτά που έχετε κάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια.Όταν σας παραδώσαμε, στην Αθήνα κυκλοφορούσαν στην πρωινή και απογευματινή βάρδια εξήντα πέντε ασθενοφόρα επειγόντων, εννιά μονάδες και δέκα ασθενοφόρα χρονίων περιστατικών. Σύνολο,ογδόντα τέσσερα σε πρωινή και απογευματινή βάρδια. Το βράδυ κυκλοφορούσαν τριανταεπτά με σαράντα, μέσα στα οποία ήταν πέντε με έξι μονάδες. Σήμερα, δυστυχώς κυκλοφορούν μόνο πενήντα δύο. Σαράντα δύο ασθενοφόρα επειγόντων, έξι μονάδες και τέσσερα χρονίων περιστατικών σε πρωινή και απογευματινή βάρδια και το βράδυ περίπου τα ίδια με εμάς τότε, τριανταπέντε με τριανταεπτά.

Στη συνέχεια, ο Π. Πολάκηςαναφέρθηκε στα νοσοκομεία τονίζοντας ότι:όταν παραλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2015 βρήκαμε 735 εκατομμύρια ευρώ χρέη στα δημόσια νοσοκομεία.Δηλαδή, αν έδιναν ό,τι είχαν στα ταμεία τους, θα έμεναν και 735 εκατομμύρια ευρώ χρέη. Όταν παραδώσαμε, τον Ιούλιο του 2019 είχαμε διακόσια εξήντα εκατομμύρια καθαρό πλεόνασμα. Αυτό σημαίνει ότι, πρακτικά δεν είχαμε ληξιπρόθεσμα. Αυτή τη στιγμή, που μιλάμε, ξέρετε ποια είναι η κατάσταση; Έχετε ένα δισεκατομμύριο ληξιπρόθεσμα. Και επειδή εγώ υπολογίζω και αυτά που έχουν στα ταμεία τους τα νοσοκομεία, έχετε πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ χρέος. Συνεπώς, μετά από τέσσερα χρόνια με κορωνοϊό, που άνοιξε ο κρουνός, έχετε φέρει την κατάσταση σχεδόν εκεί που ήταν το Δεκέμβριο του 2015.

Για το θέμα της δωρεάς Νιάρχου, ο Π. Πολάκης τόνισε:

Είχαμε συμφωνήσει για τα τρία νοσοκομεία. Δικό μας έργο ήταν. Το μόνο που κάνατε, τέσσερα χρόνια ήταν να τα κάνετε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, της Κομοτηνής και το Παιδιατρικό. Ο προϋπολογισμός για το νοσοκομείο της Κομητηνής (100 εκ ευρώ), ήταν παραπάνω από επαρκής καθώς ο κ. Δρακόπουλος ήθελε ένα νοσοκομείο πρότυπο από κάθε άποψη. Παρόλα αυτά οι προσφορές των εργολάβων-ποιος ξέρει άραγε γιατί;-αντί να είναι ογδόντα, ενενήντα εκατομμύρια ήταν εκατόν πενήντα, εκατόν εξήντα και εκατόν εβδομήντα εκατομμύρια.Οι προσφορές αυτές, ακυρώσαν στην ουσία τον διαγωνισμό και για τα τρία νοσοκομεία. Αυτό είναι που καταφέρατε μέσα σε τέσσερα χρόνια. Φαντάζεστε να ήμουν εγώ υπουργός και να γινόταν κάτι τέτοιο;

Τέλος, ο Π. Πολάκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της πανδημίας:

Πέρασαν τέσσερα χρόνια με τον κορωνοϊό, στον οποίο είχαμε τριάντα επτά χιλιάδες νεκρούς. Γίναμε η πρώτη χώρα σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού στη δυτική Ευρώπη. Από τους 13.750 θανάτους, την ημέρα που ανέλαβε ο κ. Πλεύρης και η κυρία Γκάγκα, σε εννιά μήνες φτάσαμε στους 32.000 θανάτους-τη στιγμή που όλοι οι άλλοι μείωναν τους θανάτους-γιατί δεν είχαμε ΜΕΘ και δεν χρησιμοποιούσαμε τις νέες θεραπείες. Και έρχεστε τώρα να μας πείτε: βάζω 8% στο Ταμείο Ανάκαμψης. Εμείς, βάλαμε 300 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο των μνημονίων γιατί κόψαμε τις μίζες και γιατί βρήκαμε λεφτά εκεί που δεν υπήρχαν. Εσείς, με ανοιχτούς τους κρουνούς, έρχεστε να μας πείτε ότι θα φτιάξετε ξενοδοχειακά τα ΤΕΠ σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Θα είμαστε πάλι εδώ και θα τα πούμε πολύ πιο σκληρά από ό,τι στο παρελθόν και τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια κατέληξε ο βουλευτής Χανίων!

Βρείτε εδώ το σχετικό βίντεο: https://youtu.be/pid182MDibs

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Συγκέντρωση μνήμης για τον Ζακ Κωστόπουλο/Ζάκι-Ο

Στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη δολοφονία...

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...