19.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Βουλγαρία: «Η Κρήτη είναι ένα σπουδαίο νησί, μας ενδιαφέρει ο τουρισμός, το εμπόριο»

Ημερομηνία:

«Η Κρήτη είναι ένα σπουδαίο νησί, μας ενδιαφέρει ο τουρισμός, το εμπόριο», δήλωσε η πρέσβειρα της Βουλγαρίας στην Ελλάδα, Emilia Kraleva, με αφορμή την συνάντηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη στη Κρήτη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση η πρέσβειρα της Βουλγαρίας στην Ελλάδα, Emilia Kraleva είχε σήμερα συναντήσεις με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Κρήτη. Το πρωί συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη στην Περιφέρεια Κρήτης και με τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό στο δημαρχείο. Η πρέσβειρα της Βουλγαρίας συνοδευόμενη από τον Πρόξενο Georgiev Lubomir και τη σύμβουλο εργασιακών θεμάτων και κοινωνικών υποθέσεων της πρεσβείας Ekaterina Dimitrova, συζήτησε με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη θέματα που αφορούν τον τουρισμό, το εξαγωγικό εμπόριο, την οικονομική ύφεση που πλήττει ιδιαίτερα τα Βαλκάνια, το προσφυγικό, αλλά και ζητήματα που απασχολούν τη Βουλγαρική κοινότητα που διαμένει στο τόπο μας.

Μιλώντας ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου τόνισε: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικά θέματα που αφορούν το εξαγωγικό εμπόριο για την προώθηση Κρητικών προϊόντων στη Βουλγαρία, τον τουρισμό, όπως επίσης την επίλυση σημαντικών θεμάτων που αφορούν στη παραμονή Βουλγάρων στο τόπο μας».

Από την άλλη πλευρά η πρέσβειρα της Βουλγαρίας αναφερόμενη στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης είπε: «Απαιτείται συνεννόηση στην Ευρώπη για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα, επίσης με τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ με την Ελλάδα υπάρχει πολύ καλή συνεργασία».

Ακόμη η Emilia Kraleva πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη και στο Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό. Ο κ. Λαμπρινός καλωσόρισε την κ. Κράλεβα και συζήτησε μαζί της θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Συνάντηση και με Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Και τον Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκε σήμερα, Παρασκευή 13 Μαίου 2016, η Πρέσβειρα της Βουλγαρίας στην Ελλάδα, κ. Emilia Kraleva, στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας.

Τη συζήτηση άνοιξε η Πρέσβης αναφερόμενη στις προοπτικές συνεργασίας, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, στον τομέα των εμπορικών συναλλαγών και του πολιτισμού, υπογραμμίζοντας τον μεγάλο αριθμό κατοίκων στη χώρα μας με καταγωγή τη Βουλγαρία.

Ο κ. Βουλγαράκης εξήγησε ότι η πρακτική της Περιφερειακής Ενότητα είναι να φέρνει σε επαφή τους επιχειρηματίες, ώστε να αναπτύσσονται οι μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις, και οι προσπάθειές της έχουν ως κύρια κατεύθυνση την ανάδειξη και προβολή της Κρητικής Διατροφής, μεταξύ άλλων και με την μορφή εκθέσεων τοπικών προϊόντων, και του πολιτισμού του τόπου, ως κύριοι πόλοι έλξης τουρισμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και η Πρέσβειρα αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές για μελλοντική συνεργασία και αναμνηστικά δώρα.

Eπίσκεψη Πρέσβειρας Βουλγαρίας, Em. Kraleva, και στον Δήμαρχο Χανίων

Η διεύρυνση των σχέσεων του Δήμου Χανίων με την Πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων, μεταξύ του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, και της Πρέσβειρας της Βουλγαρίας, Emilia Kraleva.

Ο κ. Βάμβουκας καλωσόρισε την κα. Κraleva και συζήτησε μαζί της θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης εξετάστηκε η ενδυνάμωση των πολιτιστικών ανταλλαγών των δύο πλευρών, καθώς επίσης και η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες για εμπορικές και ευρύτερα οικονομικές συνεργασίες.

Από πλευράς Δήμου Χανίων προσφέρθηκαν στην Πρέσβειρα εκδόσεις του Δήμου, ενώ η κα. Kraleva προσέφερε στον Δήμαρχο Χανίων παραδοσιακά προϊόντα της χώρας της.

"google ad"

Με πληροφορίες από enikonomia.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...