16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Βουλευτές και κόμματα διαλέγουν όχθη

Ημερομηνία:

Η προεκλογική περίοδος δεν τελείωσε την 25η Μαΐου, με τις ευρωεκλογές. Συνεχίζεται, με την ένταση να κλιμακώνεται και ορατή την προοπτική να προκύψουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο. Η κυβέρνηση επιδιώκει να κερδίσει πολιτικό χρόνο μεταθέτοντας τις δύσκολες αποφάσεις για αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συγκροτήσει τώρα, με αφορμή την υπόθεση της ΔΕΗ, μέτωπο 120 βουλευτών που θα εμποδίσει την εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή ώστε να προκληθούν εκλογές. Τόσες υπογραφές χρειάζονται για να συζητηθεί στην ολομέλεια πρόταση για δημοψήφισμα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση στον τομέα της ενέργειας, ενώ με 121 “όχι” δεν θα εκλεγεί ΠτΔ όποιον και αν προτείνει η συγκυβέρνηση.Ο Αλέξης Τσίπρας θέτει στους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης το ερώτημα του τίτλου ενός ωραίου τραγουδιού που πρόσφατα επικαλέστηκε, “which side are you on”. Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρέπει όλοι τώρα να διαλέξουν με ποιους είναι, κυβέρνηση ή ΣΥΡΙΖΑ, για να προετοιμαστεί η επόμενη μέρα, μετά τις εκλογές που θα γίνουν, το πιθανότερο, μέσα στο 2014. Η αξιωματική αντιπολίτευση βιάζεται και ο λόγος δεν είναι μόνο η διάθεση να μένει ο κομματικός μηχανισμός σε εγρήγορση. Εχουν πειστεί ότι όσο περνά ο καιρός χωρίς αλλαγή πολιτικής, βαθαίνει το πρόβλημα της χώρας, και θέλουν να διαπραγματευτούν με τους εταίρους την απομείωση του ελληνικού χρέους χωρίς νέα μνημόνια και με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας.
Το Μέγαρο Μαξίμου προειδοποιεί με επιστράτευση σε περίπτωση που οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Είναι μια σύγκρουση στην οποία μάλλον προσβλέπει, θεωρώντας ότι οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είναι απαξιωμένοι στην συνείδηση του κόσμου της εργασίας και ότι θα λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός. Αλλωστε, η κυβέρνηση χρειάζεται μια επίδειξη δύναμης για να πείσει ότι διατηρεί τον έλεγχο της κατάστασης, την ώρα που είναι σαφές ότι εμφανίζει συμπτώματα διάλυσης.
Η ενδοδημοτική κινητικότητα πήρε παράταση και ραντεβού τον Σεπτέμβρη, η εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης στο Δημόσιο καρκινοβατεί, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε αναρμόδιος να παρέμβει για το άνοιγμα του ΕΜΠ και όταν οι διοικητικοί ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους δέχθηκε τα συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς του. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το Στρασβούργο όπου βρισκόταν για τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, κήρυξε ανένδοτο αγώνα εναντίον των λαϊκιστών και αναφερόταν στην αντιπολίτευση. Ομως, θα μπορούσε να άνετα να απευθύνεται με τους ίδιους όρους σε μέλη της κυβέρνησής του που δίνουν διαβεβαιώσεις στις επαγγελματικές ομάδες των τομέων ευθύνης τους, ότι δεν πρόκειται να υπογράψουν οποιαδήποτε δυσάρεστη απόφαση.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ