20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για Σακελλαρίδη: “Τα νέα παιδιά σήμερα δεν μπορούν”

Ημερομηνία:

Στην ψυχολογική πίεση που προκαλεί στους βουλευτές η υπεράσπιση της μνημονιακής πολιτικής αποδίδουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την απόφαση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη να αποχωρήσει από την Κ.Ο. του κόμματος.

Στα πηγαδάκια της Βουλής όλοι είχαν να πουν μια κουβέντα και να προχωρήσουν σε εκτιμήσεις αναφορικά με τα κίνητρα που οδήγησαν τον νεαρό πολιτικό σε αυτή την κίνηση. «Δεν άντεξε την πίεση ο Γαβριήλ. Εδώ και καιρό δεν εμφανιζόταν στη Βουλή και τα όργανα, επιλέγοντας να κρατήσει αποστάσεις», λέει βουλευτής της πλειοψηφίας, με ένα γηραιότερο να προσθέτει:

«Τα νέα παιδιά σήμερα δεν μπορούν. Ξέραμε όλοι τι έχουμε απέναντί μας και σε ποιες αποφάσεις έπρεπε να προχωρήσουμε εδώ και καιρό».

Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που δεν έπεσαν από τα σύννεφα, καθώς όπως λένε, περίμεναν αυτή την εξέλιξη εδώ και καιρό. «Ήταν γνωστές οι προθέσεις του εδώ και καιρό. Όλοι ξέραμε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει», λέει πολύπειρος βουλευτής από την επαρχία με συνάδελφό του που ανήκει και αυτός στους «53» να σημειώνει:

«Η ευρύτερη στάση του ήταν συγκεκριμένη. Τον είχα δει πριν από λίγες μέρες και τον είχα ρωτήσει γιατί δεν έρχεται στην Βουλή. Μου είχε απαντήσει με μισόλογα οπότε κατάλαβα. Εξάλλου και στα όργανα, δεν ήθελε να αναλάβει επιτελικές θέσεις, προτιμούσε να βρίσκεται μακριά. Είναι σημαντικό όμως να θυμόμαστε ότι δεν ήθελε ούτε στις εκλογές να κατέβει αλλά το έπραξε μετά από πιέσεις για να μην έχει πρόβλημα το κόμμα».

Σε κάθε περίπτωση μια ομάδα βουλευτών, αντιλαμβάνονται την απόφαση του κ. Σακελαρίδη με καθαρά πολιτικούς όρους. «Δεν έχει να κάνει με την ψυχολογική του κατάσταση. Έχει πολιτικές διαφωνίες για τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης στη χώρα, δεν πιστεύει στο πρόγραμμα και αποφάσισε να μην το ακολουθήσει», λέει στο Newpost έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Κωνσταντής από τα Χανιά που έγινε στα 21 του… τουρκοφάγος

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής...

Κλειστό την ερχόμενη Δευτέρα το ΚΕΠ στο Βαμβακόπουλο

Από τη Διεύθυνση ΚΕΠ του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται ότι...

Μαθήματα ναυαγοσωστικής στο ΝΟΧ για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Το κολυμβητήριο Χανίων επισκέφτηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου 27 μαθητές ...