15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ν. Χανίων για τη δίκη των 9: “Αυτονόητη η απόφασή μας να υπερασπιστούμε τα συλλογικά δίκαια”

Ημερομηνία:

Με ανακοινώσεις τους μία σειρά φορέων και οργανώσεων του νομού έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη και την ενεργή συμπαράστασή τους προς τους 9 διωκόμενους των γεγονότων του Φλεβάρη του 2012.

Εννέα αγωνιστές κατηγορούνται για συμμετοχή στην κατάληψη του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 48ωρης Γενικής Απεργίας 10-11 Φλεβάρη 2012. Η Γενική Απεργία είχε προκηρυχθεί για να αποτραπεί η ψήφιση του 3ου μνημονίου και στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν 10.000 άτομα στα Χανιά και εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Στα Χανιά ασκήθηκαν αναδρομικά διώξεις σε 9 άτομα για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της 10-11 Φλεβάρη 2012, σε 3 διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία που έγινε την 25η Μαρτίου, σε 11 αγωνιστές για τις κινητοποιήσεις της 28η Οκτωβρίου του 2011, ενώ πρόσφατα «ενημερώθηκαν» για τις διώξεις τους άλλοι 8 για την κινητοποίηση της 28 Ιουνίου 2011! Είναι σαφές ότι υπάρχει «βιομηχανία» πολιτικών διώξεων που αποτελούν ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών αγώνων.

Ψηφίσματα και ανακοινώσεις έχουν δώσει στη δημοσιότητα, η ΑΔΕΔΥ, ο ΣΥΡΙΖΑ ν. Χανίων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η κατάληψη Rosa Nera, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών αλλά και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων ν. Χανίων Σήμερα, και οι τρεις βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, Παύλος Πολάκης και Βάλια Βαγιωνάκη εξέδωσαν ανακοίνωση συμπαράστασης προς τους 9 διωκόμενους.

Υπενθυμίζουμε ότι η δίκη είναι προγραμματισμένη για τις 10 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση των βουλευτών:

Η εποχή των πολιτικών και κινηματικών διώξεων πέρασε ανεπιστρεπτί, ωστόσο τα απόνερα των μνημονιακών επιλογών είναι ακόμα εδώ. Την Τρίτη 10 Μάρτη πρόκειται να διεξαχθεί η δίκη 9 ενεργών πολιτών, οι οποίοι διώκονται για τη συμμετοχή τους σε αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις, κατηγορούμενοι για κατάληψη κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας (10-11/2/2012) ενάντια στην ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου.

Η νίκη της Αριστεράς στις εκλογές του Ιανουαρίου σήμανε το τέλος των πολιτικών του μνημονίου και το συνακόλουθο τερματισμό τέτοιου είδους προκλητικών πρακτικών. Η «βιομηχανία» πολιτικών διώξεων και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης είναι αδιανόητες για μια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα. Η πολιτική και θεσμική ηγεσία του τόπου οφείλει να σταθεί δίπλα στους αγωνιστές και στις κινηματικές δυνάμεις που βίωσαν την καταστολή δικαιωμάτων κι ελευθεριών.

Είναι δεδομένη η συμμετοχή και η συμπαράσταση μας στον αγώνα των διωκόμενων σε αυτήν και σε όσες άλλες δίκες ακολουθήσουν. Τέλος, είναι αυτονόητη η απόφασή μας να υπερασπιστούμε τα συλλογικά δίκαια και τους καθημερινούς αγώνες για εργασία, δικαιώματα και Δημοκρατία.

Οι βουλευτές Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Βάλια Βαγιωνάκη

Παύλος Πολάκης

Γιώργος Σταθάκης

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...