28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Κρήτης ζητούν δρομολόγηση πλοίου για τη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων

Ημερομηνία:

Με κοινή έκκλησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης ζητούν από την ΠΝΟ να διατεθεί προσωπικό ασφαλείας και πλοίο ώστε να μεταφερθούν τα ευπαθή προϊόντα του νησιού:

«Σεβόμαστε απολύτως τον απεργιακό αγώνα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που έχει σαν αποτέλεσμα να παραμένουν καθηλωμένα στο νησί εκατοντάδες μεταφορικά μέσα, με τα οποία γίνεται η διακίνηση των ευπαθών αγροτικών προϊόντων προς την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη. Ταυτόχρονα συμμεριζόμαστε την αγωνία των παραγωγών , ιδιαίτερα των κηπευτικών θερμοκηπίου, που αντιμετωπίζουν τον υπαρκτό κίνδυνο μεγάλης οικονομικής καταστροφής. Μιας καταστροφής που θα αγγίξει τα όρια της οικονομικής πανωλεθρίας σε περίπτωση που η απεργία διαρκέσει.

Εκτιμούμε ότι είναι δυνατόν να βρεθεί λύση με μια συνεννόηση, που ούτε τον απεργιακό αγώνα θα υπονομεύσει αλλ’ ούτε και θα προκαλέσει οικονομικά δυσβάστακτες παράπλευρες απώλειες σε ένα κοινωνικό στρώμα που δεν είναι και δεν πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπο με τους απεργούς.

Η λύση που προτείνεται είναι να διατεθεί από την ΠΝΟ προσωπικό ασφαλείας ώστε να δρομολογηθεί άμεσα, (ει δυνατόν και απόψε) ένα πλοίο για τον Πειραιά. Είναι μια λύση που θα διευκολύνει τους παραγωγούς να αποφύγουν μεγαλύτερη ζημιά ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει και την απήχηση των απεργιακών αιτημάτων. Έχει δοκιμαστεί και στο παρελθόν με καλό αποτέλεσμα. Η ηγεσία της Ομοσπονδίας καλείται να κάμει αυτό το θαρραλέο και κοινωνικά δίκαιο βήμα»

Οι Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κρήτης

ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Ν. Χανίων

ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ ΒΑΛΙΑ, Ν. Χανίων

ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, Ν. Ηρακλείου

ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Ν. Ηρακλείου

ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, Ν. Λασιθίου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκέντρωση και πορεία στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για τον Κ. Μανιουδάκη | Βίντεο

Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως στην υπόθεση θανάτου του...

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...