17.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ανέθεσε έργο σίτισης προσφύγων αξίας 750.000 ευρώ σε μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά κομματικών στελεχών της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, που αφορούν στην υπόθεση διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στις περιοχή, προέβη η βουλευτής του νομού Αφροδίτη Σταμπουλή.

Η βουλευτής εξαπέλυσε τα «πυρά» της προς το μέλος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τάπα, υποστηρίζοντας πως μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ.

«Αυτό που ξέρω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβίβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβίβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η κ. Σταμπουλή.

Αναλυτικά η δήλωσή της, σύμφωνα με το trustpress.gr:

«Η Νομαρχιακή μας έχει μία ιδιομορφία, από την ημέρα που εκλέχθηκε η ηγεσία της Νομαρχιακής φροντίζει να συνεδριάζει μόνο αν έχει εξασφαλισμένο πως βρίσκομαι 600 χλμ μακριά. Από την Κυριακή των Βαϊων που εκλεχθεί εγώ έχω παραστεί μία φορά την Μ. Παρασκευή την ώρα που κόντευε να βγει ο Επιτάφιος για να εκλέξουμε συντονιστή τον κ. Κοτρώνη και αναπληρωτή τον κ. Τάπα και μία φορά στις 29/6 που είχα έρθει για την κατάθεση στεφάνων. Θα δούμε πότε θα οριστεί η συνεδρίαση της Νομαρχιακής η οποία θα συζητήσει το θέμα για να δούμε θα υπάρχει αυτή την φορά η πρόνοια να βρίσκομαι 600 χλμ μακριά ή θα γίνει ενώ είμαι εδώ.
Αυτό είναι το ένα θέμα με τις συνεδριάσεις της Νομαρχιακής, το δεύτερο είναι επί της ουσίας. Εγώ τώρα άκουσα κάποιες λεπτομέρειες για τα τυπικά του διαγωνισμού αν έγινε έγκαιρα, πόσοι έλαβαν μέρος, εγώ τώρα τα έμαθα. Αυτό που ξέρω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβίβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβίβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ πως υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα και δεν θα πρέπει να το χρεωθεί συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο αρμόδιος συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κικίλιας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την ανάθεση σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του έργου της σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο νομό Σερρών, ενώ στη δήλωσή του έκανε λόγο για κατάρρευση του δήθεν, όπως το χαρακτήρισε, ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή, καταγγέλλει το μέλος της τοπικής Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτριο Τάπα ότι, μαζί με την κόρη του – συντονίστρια του χώρου φιλοξενίας – έχουν αναλάβει έργο σίτισης προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ. Ερωτηματικά εγείρονται τόσο για το αδιάβλητο της διαδικασίας όσο και για την ηθική διάσταση αυτής της επιλογής. Η καταγγελία είναι σοβαρή και πρέπει να διερευνηθεί. Η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και να προστατεύσει την εικόνα της χώρας, που πλήττεται από τέτοιου είδους μεροληπτικές παροχές με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου. Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει ήδη καταρρεύσει. Δεν θα αφήσουμε μαζί του να καταρρεύσει η χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Από την πλευρα του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλης Τζελέπης υπογραμμίζει ότι: «Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν πλέον οι καταγγελίες  για την υπόθεση του διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στις Σέρρες. Μετά την πρώτη καταγγελία του Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σερρών ότι:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών ζητάει εθελοντισμό από τους πολίτες, ενώ τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνάψει επαγγελματική σχέση είτε ως προμηθευτές είτε ως εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων του Νομού Σερρών», έρχονται τώρα στο φως και άλλες καταγγελίες αναφορικά με την ανάθεση έργου σίτισης μεταναστών στο hotspot του Ν. Σερρών»».

Επειδή, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Τζελέπης: «το Κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στον Ν. Σερρών δημιουργήθηκε μετά την έλευση των προσφύγων στον Νομό και μάλιστα με πολύ πρόχειρο τρόπο και εν αγνοία όλων των τοπικών θεσμικών φορέων της περιοχής: Δήμοι, Περιφέρεια και Βουλευτές», ζήτησε από τους Υπουργούς να του γνωστοποιήσουν εάν με τον τρόπο που δημιουργήθηκε το Κέντρο φιλοξενίας των Μεταναστών διεξήχθη ακριβώς και με τον ίδιο τρόπο ο διαγωνισμός από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τη σίτιση των μεταναστών, εν αγνοία της Κυβέρνησης και των φορέων του Νομού. Επίσης, ο κ. Τζελέπης στην Ερώτησή του ερωτά τους Υπουργούς εάν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών αντικαθιστά την Κυβέρνηση ως προς την διαχείριση της Προσφυγικής κρίσης.

Ακόμα, ο Βουλευτής αιτείται να τον ενημερώσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί για τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας: το καθεστώς κάτω από ποιο διεξήχθη ο διαγωνισμός, τα κριτήρια με τα οποία πραγματοποιήθηκε η ανάθεση έργου σίτισης μεταναστών στις Σέρρες, τον αριθμό των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό και αν τελικά ο διαγωνισμός κοινοποιήθηκε στην Διαφάνεια.

Για επιβεβαίωση κάνει λόγο ο Θεοδωράκης

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με μήνυμα του στο Facebook

Θα θυμάστε ίσως τα όσα είχα πει τον Απρίλιο στη Βουλή για το πάρτι των «ημετέρων» στα hot spot και στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών. Χίος – Κως – Λιτόχωρο – Αργολίδα… Σπατάλες εκατομμυρίων σε «φίλους εργολάβους» αλλά και σε πολιτευτές των ΑΝΕΛ και «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αντέδρασαν τότε φωνάζοντας «ντροπή». Δεν ήθελαν καν να δουν τα στοιχεία που τους παρουσίαζα. Συμβάσεις, φωτογραφίες, μαρτυρίες που αποδείκνυαν ότι όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Και οι κολλητοί της (εκάστοτε) κυβερνητικής εξουσίας κονομάνε – για να μην πολυλογούμε.

"google ad"

Xθες ήρθε από τις Σέρρες άλλη μια επιβεβαίωση. Όπως κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (!) Αφροδίτη Σταμπουλή η σίτιση των προσφύγων στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων νομού Σερρών είναι οικογενειακή υπόθεση κορυφαίων τοπικών στελεχών του … ΣΥΡΙΖΑ! Ο κ.Τάπας, μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, προμηθεύει και η κυρία Τάπα (η κόρη του!) παραλαμβάνει και ελέγχει… Όμορφες δουλειές νοικοκυρεμένες. «Δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά», είπε η βουλευτής, «υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα».

Μόνο ηθικό; Δεν θέλω να παρέμβω στις «ενδοοικογενειακές» σας υποθέσεις αλλά υπάρχουν και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο «τραπέζι». Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Και μετά πάμε στα ηθικά με τα οποία το καθεστώς σας έχει χάσει επαφή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...