16.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Βουλιάζει στο 7% το ΠΑΣΟΚ

Ημερομηνία:

Ποσοστά μόλις 7% συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ, που καταποντίζεται στην 5η θέση.
Νέα δημοσκόπηση δείχνει το ΠΑΣΟΚ να καταποντίζεται στη πέμπτη θέση, και να συγκεντρώνει μόλις 7%, ενώ το προσπερνούν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά.
Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε στις 26-28 Ιανουαρίου σε δείγμα 1001 ατόμων σε όλη την Ελλάδα, από την εταιρεία ToThePoint για λογαριασμό της ΕΤ-3, η Νέα Δημοκρατία βγαίνει πρώτη με 18,6%, χωρίς να εξασφαλίζει αυτοδυναμία.
Δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με 8,7%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,2% και τέταρτη η Δημοκρατική Αριστερά με 7,5%.
Το ΠΑΣΟΚ πέφτει ακόμα πιο χαμηλά με 7% ενώ ο ΛΑΟΣ έχει καθοδική πορεία συγκεντρώνοντας 4,3%. Στη Βουλή μπαίνουν και οι Οικολόγοι-Πράσινοι.
Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 24,2% ενώ άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το 9%.

Εκλογές το συντομότερο δυνατόν
Στην ερώτηση για το πότε πρέπει να γίνουν οι εκλογές, το 30,1% απάντησε «το συντομότερο δυνατόν», ενώ το 15,4% επέλεξε την απάντηση «μέχρι το Πάσχα». Το 5,3% απάντησε “Όχι μετά το καλοκαίρι”.
Αντίθετα, το 16,8% απάντησε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενώ ένα 8,6% είπε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στα τέλη του 2012.

ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα της διάσπασης
Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ερωτώμενων θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα πρόθυρα της διάσπασης.
Ειδικότερα, το 57% δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι στα πρόθυρα της διάσπασης, ενώ το 22,5% απάντησε ότι η κρίση του θα είναι μακροχρόνια και θα συρρικνώνεται.

Καταλληλότερος διάδοχος ο Βενιζέλος
Στην ερώτηση για το ποιος υποψήφιος είναι καταλληλότερος για να ηγηθεί του κινήματος στις επερχόμενες εκλογές, οι ψηφοφόροι τάσσονται υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου σε ποσοστό 8,5% και ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με ποσοστό 6%.
Ωστόσο, το 13,2% των ψηφοφόρων λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει ενώ το 51,4% δηλώνει ότι κανείς από τους φερόμενους ως υποψήφιους δεν είναι κατάλληλος.

Αρνητική γνώμη και για τον Παπαδήμο
Πτώση σημειώνουν και τα ποσοστά του πρωθυπουργού, Λ. Παπαδήμου, αφού το 55,4% αξιολογεί αρνητικά το έργο της κυβέρνησης, ενώ μόνο το 16.7% φαίνεται να το κρίνει θετικά.
Να σημειωθεί ότι το Δεκέμβριο, σε έρευνα της ίδιας εταιρείας, οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση έφταναν στο 32.4%, δηλαδή το ποσοστό όσων αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση Παπαδήμου αυξήθηκε κατά 23 μονάδες.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...