Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βουτώντας από τη γέφυρα του ποταμού Κοιλιάρη στην παραλία της Κυανής Ακτής | Φωτός

Οι εποχές είναι δύσκολες όμως εδώ στα Χανιά υπάρχουν εξόδοι αποσυμπίεσης λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Ένα από αυτά τα σημεία εξαιρετικής ομορφιάς είναι και η Κυανή Ακτή.

Η Κυανή Ακτή μοιράζεται το ίδιο όνομα με τη γαλλική αντίστοιχη περιοχή. Σε αντίθεση όμως με την κοσμοπολίτικη γαλλική η Χανιώτικη Κυανή Ακτή είναι ένας προορισμός για όλες τις τσέπες.

Περίπου 18 χλμ. ανατολικά των Χανίων και κοντά στις Καλύβες, η παραλία της Κυανής Ακτής είναι οργανωμένη κατά τμήματα όμως στην όχθη του ποταμού Κοιλιάρη, οι επισκέπτες μπορούν να ξαποστάσουν κάτω από δέντρα και να απολαύσουν τη σκιά τους.

Ο ποταμός Κοιλιάρης, με μήκος 5 χλμ και τις πηγές του να βρίσκονται στα Λευκά Όρη είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός σε ροή νερού στην Κρήτη.

Ο μόνος θόρυβος που θα ακούνε όσοι επισκέπτες ξαποστάσουν στην όχθη του ποταμού είναι ο ήχος των νέων κυρίως ανθρώπων καθώς βουτάνε από τη γέφυρα στα κρύα νερά του ποταμού. Το σημείο είναι πραγματικά ιδιαίτερης ομορφιάς αφού η ροή του ποταμού καταλήγει στη θάλασσα με τους επισκέπτες να έχουν την επιλογή αν θα κάνουν μπάνιο σε αλμυρό ή γλυκό νερό.

Η ιδιαίτερη ομορφιά αυτού του προσιτού παραδείσου δίπλα στην πόλη των Χανίων είναι φανερή και στις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε.

Οι φωτογραφίες του Γιάννη Αγγελάκη.

 

 

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με πυροβολισμούς σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.…

11 hours ago

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά και ο κάμπος τους, με δεκάδες…

11 hours ago

Νοσοκομεία: Νέες επιβαρύνσεις για ασθενείς από ιδιώτες γιατρούς – Οι παγίδες στις δημόσιες δομές

Nέες επιβαρύνσεις περιμένουν τους Έλληνες ασθενείς μέσα στα δημόσια νοσοκομεία μετά τη ρύθμιση του υπουργού Υγείας Άδωνι…

11 hours ago

Το Διεθνές Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Νικαράγουας για κυρώσεις κατά της Γερμανίας επειδή στέλνει όπλα στο Ισραήλ

Το Διεθνές Δικαστήριο, το ανώτερο δικαστικό όργανο του ΟΗΕ, απέρριψε σήμερα το αίτημα που είχε…

11 hours ago

Κορωνοϊός: Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιό της μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Η εταιρεία AstraZeneca παραδέχτηκε για πρώτη φορά σε δικαστικά έγγραφα ότι το εμβόλιό της για…

11 hours ago

«Θύελλα» με Βαρτζόπουλο: Αποπομπή του ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση, κάλυψη με… αστερίσκους από την κυβέρνηση

Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, σχετικά με τις γυναικοκτονίες (στις οποίες έδωσε… βιολογικό τόνο). Σύσσωμη η…

11 hours ago

This website uses cookies.