20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Βουτώντας από τη γέφυρα του ποταμού Κοιλιάρη στην παραλία της Κυανής Ακτής | Φωτός

Ημερομηνία:

Οι εποχές είναι δύσκολες όμως εδώ στα Χανιά υπάρχουν εξόδοι αποσυμπίεσης λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Ένα από αυτά τα σημεία εξαιρετικής ομορφιάς είναι και η Κυανή Ακτή.

Η Κυανή Ακτή μοιράζεται το ίδιο όνομα με τη γαλλική αντίστοιχη περιοχή. Σε αντίθεση όμως με την κοσμοπολίτικη γαλλική η Χανιώτικη Κυανή Ακτή είναι ένας προορισμός για όλες τις τσέπες.

Περίπου 18 χλμ. ανατολικά των Χανίων και κοντά στις Καλύβες, η παραλία της Κυανής Ακτής είναι οργανωμένη κατά τμήματα όμως στην όχθη του ποταμού Κοιλιάρη, οι επισκέπτες μπορούν να ξαποστάσουν κάτω από δέντρα και να απολαύσουν τη σκιά τους.

Ο ποταμός Κοιλιάρης, με μήκος 5 χλμ και τις πηγές του να βρίσκονται στα Λευκά Όρη είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός σε ροή νερού στην Κρήτη.

Ο μόνος θόρυβος που θα ακούνε όσοι επισκέπτες ξαποστάσουν στην όχθη του ποταμού είναι ο ήχος των νέων κυρίως ανθρώπων καθώς βουτάνε από τη γέφυρα στα κρύα νερά του ποταμού. Το σημείο είναι πραγματικά ιδιαίτερης ομορφιάς αφού η ροή του ποταμού καταλήγει στη θάλασσα με τους επισκέπτες να έχουν την επιλογή αν θα κάνουν μπάνιο σε αλμυρό ή γλυκό νερό.

Η ιδιαίτερη ομορφιά αυτού του προσιτού παραδείσου δίπλα στην πόλη των Χανίων είναι φανερή και στις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε.

Οι φωτογραφίες του Γιάννη Αγγελάκη.

LO129210 LO129228 LO129229 LO129236 LO129239 LO129252 LO129284 LO129288 LO129306 LO129315 LO129340

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιχμηρός Γιώργος Τσίπρας για Κασσελάκη: «Θαύματα η αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο»

Η αναφορά του πρόέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σε περιστατικό κατά τη διάρκεια της...

Κίσσαμος: “Πλούτος Παγκόσμιας Κληρονομιάς που χάνεται στους πέντε ανέμους”

Παρέμβαση για την προστασία, διάσωση και περαιτέρω ανάδειξη των ...

Αφιέρωμα στον Καβάφη και μουσική βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Ένα σημαντικό αφιέρωμα στον ποιητή Κ. Καβάφη, παρουσίαση νέων...