14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κυανόκρανοι του ΟΗΕ βιάζουν παιδιά στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία;

Ημερομηνία:

Τον αποτροπιασμό τους εξέφρασαν οι ΗΠΑ όσον αφορά τις κατηγορίες για τον βιασμό παιδιών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία από κυανόκρανους, αξιώνοντας οι ένοχοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Η MINUSCA αντιμετωπίζει 57 κατηγορίες, εκ των οποίων 11 αφορούν ενδεχόμενες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Μετά τις πιο πρόσφατες κατηγορίες που διατυπώθηκαν, ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη έρευνα για τον βιασμό μιας 12χρονης για τον οποίο κατηγορείται ένας κυανόκρανος.

Μια άλλη καταγγελία κατά των κυανόκρανων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αφορά τον θάνατο ενός εφήβου και του πατέρα του από τα πυρά τους.

Ο Γ.Γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν διόρισε την Πέμπτη τον Παρφέ Ονάνγκα-Ανιάνγκα από την Γκαμπόν επικεφαλής της αποστολής στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία μετά την υποβολή την προηγούμενη ημέρα της παραίτησης του προηγούμενου επικεφαλής, του Σενεγαλέζου Μπαμπακάρ Γκάγιε, λόγω του σκανδάλου.

Η Ουάσινγκτον χαιρέτισε τις προσπάθειες του Μπαν και διαβεβαίωσε ότι είναι πεπεισμένη για την «σημασία» που έχει η MINUSCA και γενικότερα οι ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ «για να προωθείται η ειρήνη και η συμφιλίωση στις περιοχές που πλήττονται από την βία».

ert.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ