22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Βούτσης: Λεφτά για το ΔΝΤ δεν υπάρχουν

Ημερομηνία:

Την εκτίμηση ότι τα πράγματα είναι ώριμα για να γίνει μία συμφωνία λογικής και για το συμφέρον του λαού εξέφρασε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε ότι λεφτά για το ΔΝΤ… δεν υπάρχουν.

Υπογράμμισε ότι στόχος είναι μία ενιαία συμφωνία έως το τέλος Ιουνίου και διεμήνυσε ότι «δεν δεχόμαστε τον εκβιασμό που λέει ρευστότητα με μνημόνιο ή χρεοκοπία. Αυτό είναι το στοίχημα. Έχουμε απέναντί μας ένα πολιτικό στοίχημα. Όλος ο κόσμος έχει καταλάβει ότι πρόκειται για μία ισχυρή αντιπαράθεση και σε πολιτικό επίπεδο» υπογράμμισε και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποδράσει. «Θα είμαστε πολύ συνεπής. Θα δώσουμε τη μάχη μαζί με το λαό».

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών ώστε να υπάρξει συμφωνία ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως αυτές μπορεί να παραταθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε μια συμφωνία – πακέτο.

Υποστήριξε ακόμη ότι η οποιαδήποτε συμφωνία θα πάει στη Βουλή προς έγκριση και δεν απέκλεισε το δημοψήφισμα λέγοντας πως ο λαός θα πρέπει να αποφασίζει έμμεσα ή άμεσα.

Για τις δόσεις του ΔΝΤ ανέφερε: «Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής. 1,6 δισ. είναι οι τέσσερις δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ αρχής γενομένης από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 19. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν. Αυτό είναι γνωστό και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία που θα μπορέσει η χώρα να αναπνεύσει».

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=9ST140sckVE”]

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταγραφή των αγροτικών προβιομηχανικών εγκαταστάσεων της Βενετοκρατίας στον Δήμο Αποκορώνου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχείο Αποκορώνου,...

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...