17.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Βούτσης: Στον κόσμο του ο Βενιζέλος – Άθλια κι αναξιόπιστη η έκθεση της Εθνικής

Ημερομηνία:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζει στον κόσμο του, εάν θεωρεί ότι ο … υπόλοιπος κόσμος θα πάρει στα σοβαρά τους υπαινιγμούς του για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ευρώ», τονίζει ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο «iefimerida.gr» και απαντώντας στις αιτιάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αναφέρει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Βενιζέλος προσποιείται ότι δεν κατανοεί τους ευνόητους λόγους, για τους οποίους αντιδράσαμε στην αθλιότητα που διέπραξε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Την ώρα αυτή, όταν στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος βρίσκεται η οικτρή κατάσταση της Ισπανίας, η αναζωπύρωση της φιλολογίας για την Ελλάδα και το ευρώ εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των εκβιαστών και των τοκογλύφων. Είναι προφανές αυτό».

Συνεχίζει ο κ. Βούτσης:

«Η έξοδος από την Ευρωζώνη είναι ασφαλώς απευκταίο σενάριο, στο οποίο φυσικά δεν “δίνει πόντους” ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ολέθρια πολιτική της λιτότητας που πλήττει καίρια την οικονομία και διαλύει την κοινωνία. Η ίδια, όμως, η αποτίμηση των συνεπειών που θα είχε αυτό το απευκταίο σενάριο πρέπει να υπόκειται στο ενδεδειγμένο timing, αλλά και σε στοιχειώδεις όρους αξιοπιστίας. Όχι στη … σταυροφορία που αποσκοπεί στην προεκλογική τρομοκράτηση του κόσμου και στην πρόκληση κουτοπόνηρων συνειρμών, για το ευρώ και το αποτέλεσμα της κάλπης. Ούτε η Μέρκελ δεν αποτολμά τόσο χονδροειδή τρομοκράτηση».

Κληθείς από το iefimerida.gr να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί θέτοντας ζήτημα αξιοπιστίας, ο κ. Βούτσης ανέφερε:

«Ο κ. Μυλωνάς που υπογράφει την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας είναι άνθρωπος του ΔΝΤ. Έχει εργαστεί κι επισήμως επί δώδεκα έτη στο ΔΝΤ. Ακόμη όμως κι αν εξαντλούσαμε την καλή μας προαίρεση και δεχόμασταν ότι η έκθεσή του ήταν απαλλαγμένη από σκοπιμότητες, θα ήμασταν υποχρεωμένοι να δούμε αν δικαιώθηκαν ή αν διαψεύστηκαν όσα προέβλεπε, τα τελευταία χρόνια. Σας διαβεβαιώ ότι μια τέτοια υπόμνηση δεν θα ήταν καθόλου ευχάριστη στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...