16.8 C
Chania
Monday, May 13, 2024

Βράβευσαν στις Βρυξέλλες τη μαθήτρια του Πειραματικού Λυκείου με το Βραβείο του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Διαγωνισμού Μετάφρασης «Juvenes Translatores»

Ημερομηνία:

Η φετινή Ελληνίδα νικήτρια του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Διαγωνισμού Μετάφρασης «JuvenesTranslatores», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Λήδα-Χρυσή Γανωτάκη, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, έλαβε το βραβείο της από τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. TiborNavracsicsσε ειδική Τελετή Απονομής Βραβείων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016.

Την μαθήτρια συνόδευσαν στις Βρυξέλλες η κ. Μαρία Πιτσάκη, καθηγήτρια Αγγλικών του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, υπεύθυνη για την προετοιμασία και διοργάνωση του διαγωνισμού «JuvenesTranslatores» σε επίπεδο σχολικής μονάδας και η μητέρα της μαθήτριας κ. Πόπη Καβελάκη.

Από την Ελλάδα  φέτος έλαβαν μέρος 95 μαθητές από 21 σχολεία (όσες και οι έδρες της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) ενώ από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση διαγωνίσθηκαν 3.258 μαθητές από 751 σχολεία και αναδείχθηκαν 28 συνολικά νικητές – ένας από κάθε κράτος μέλος.

noname

Παρόλο που δεν προβλέπεται παρά μόνο ένας νικητής ανά χώρα, οι διοργανωτές του διαγωνισμού συνεχάρησαν και επαίνεσαν ορισμένους επιπλέον διαγωνισθέντες μαθητές για το ταλέντο και την ποιότητα των μεταφράσεων τους.  Έπαινο για την Ελλάδα έλαβε ο Γεώργιος Μαργαρίτης, μαθητής της Γ΄ Λυκείου επίσης του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου.

Ο διαγωνισμός «JuvenesTranslatores», που στα λατινικά σημαίνει «νεαροί μεταφραστές», διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 2007, από τη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σκοπό έχει να προωθήσει την εκμάθηση ξένων γλωσσών και τη μετάφραση στα σχολεία.

Με αφορμή την απονομή του βραβείου του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Διαγωνισμού Μετάφρασης «JuvenesTranslatores», το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείουб σε συνεργασία με την Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήναб διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Μετάφραση και Πολυγλωσσία στην Ευρώπη» στο νέο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (οδός Πλαστήρα) την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα 18:00. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Παναγιώτης (Τάκης)Αλεβαντής, στέλεχος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση – Καθημερινότητα του Πολίτη και Πολυγλωσσία»και θα απονείμει αναμνηστικά δώρα στους μαθητές που διακρίθηκαν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΟΗΕ ζήτησε έρευνα για ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στη Γάζα – Το Ισραήλ απορρίπτει την κατηγορία

Τάφοι με εκατοντάδες πτώματα ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες κοντά...

Συγκινεί η Μαρία Τζομπανάκη για τη γιορτή της μητέρας

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε η Μαρία Τζομπανάκη με αφορμή τη γιορτή της...

Μυλοπόταμος: Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη

Η σορός ενός άνδρα, σε στάδιο προχωρημένης σήψης εντοπίστηκε...