13.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Βρέθηκε πήλινος αμφορέας με ανθρώπινα οστά στη «Γρα Λυγιά» Ιεράπετρας

Ημερομηνία:

Έναν πήλινο αμφορέα ο οποίος περιείχε ανθρώπινα οστά εντόπισαν το απόγευμα της Τρίτης λιμενικοί στη θαλάσσια περιοχή «Γρα Λυγιά» Ιεράπετρας.

Για τα ευρήματα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας.

Στο σημείο εφτασαν ανδρες του Λιμενικού Σώματος όπου διαπίστωσαν που διαπιστωσαν συμφωνα με πληροφορίες την ύπαρξη στην άκρη της παραλίας τα κομμάτια του αμφορέα και των οστών. Προκειται για μια υπόθεση η οποία δεν είναι η μοναδική που καταγράφεται τα τελευταία χρονια στην Κρήτη, μιας και άλλες φορές εχουν εντοπιστεί οστα σε παραλίες του νησιού.

Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας ενημερώθηκε η ΚΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες

Σημειωση: Οι φωτογραφίες είναι του δημοσιογράφου Δημήτρη Τουρλούκη

creteplus.gr

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ