20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Βρετανία: Σκότωσε τη 17χρονη κόρη του για να μην αποκαλύψει τη σεξουαλική κακοποίησή της – Συνεργάστηκε στη δολοφονία η μάνα της

Ημερομηνία:

Θύμα δολοφονίας έπεσε έφηβη σπουδάστρια φωτογραφίας σε περιοχή της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ δράστης φέρεται να είναι ο 51χρονος πατέρας της. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο του Κέμπριτζ, ο άνδρας σκότωσε τη 17χρονη κόρη του για να την κάνει να σωπάσει και να μην τον καταγγείλει για τη σεξουαλική κακοποίησή της. Οι γονείς του κοριτσιού, μάλιστα, έστειλαν μηνύματα από το κινητό της προσποιούμενοι ότι είναι εκείνη, υποστηρίζοντας ότι το έσκασε από το σπίτι, με σκοπό να παραπλανήσουν τους αστυνομικούς που ερευνούσαν την εξαφάνισή της.

Η τελευταία φορά που η 17χρονη Μπερναντέτ Γουόλκερ εθεάθη ζωντανή ήταν πέρυσι, στις 18 Ιουλίου, όταν ο πατέρας της, ο 51χρονος Σκοτ Γουόλκερ την πήρε με το αυτοκίνητό του από το σπίτι των γονιών του στο Πίτερμπορο όπου το κορίτσι είχε περάσει τη νύχτα.

Η εισαγγελέας αγορεύοντας στην έναρξη της δικαστικής διαδικασίας τόνισε ότι το πτώμα της έφηβης δεν έχει βρεθεί ακόμη και πως ο πατέρας της και η 38χρονη μητέρα της, Σάρα σχημάτισαν “ανίερη συμμαχία” ώστε να καλύψουν τον θάνατο της κόρης τους. Η γυναίκα δεν ανέφερε την εξαφάνιση της Μπερναντέτ παρά μόνο στις 21 Ιουλίου.

Η εισαγγελέας τόνισε πως η γνωστή και ως Μπέα ομολόγησε στη μητέρα της ότι ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά για αρκετά χρόνια. Οι δυο τους μίλησαν για την κατηγορία αυτή εκείνο το βράδυ και το επόμενο πρωινό. Η Σάρα Γουόλκερ είπε στην Μπέα ότι δεν την πίστεψε. Το επόμενο πρωινό αποφάσισαν η έφηβη να πάει να περάσει το βράδυ στους παππούδες της ώστε να ηρεμήσει λίγο η κατάσταση. Ο πατέρας της την πήγε στους γονείς του το απόγευμα της 17ης Ιουλίου και την πήρε το επόμενο πρωινό.
Από την ημέρα που εξαφανίστηκε δεν έκανε χρήση ούτε προσπάθησε να μπει στο κινητό της ή στους λογαριασμούς της στα social media. Δεν είχε χρήματα ενώ δεν την είχαν δει σε κάποιο νοσοκομείο ή χειρουργείο. Δεν είχε μιλήσει με κανέναν από εκείνη την ημέρα της εξαφάνισής της.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, το κορίτσι υποτίθεται ότι είναι νεκρό ενώ εικάζεται ότι το πτώμα της κάπου πετάχτηκε, πιθανόν στην ύπαιθρο ώρες μετά τη δολοφονία της. Η εισαγγελία πιστεύει ότι ο Σκοτ Γουόλκερ σκότωσε την Μπέα για να την εμποδίσει να μιλήσει και να τον καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση. Μαζί με τη σύζυγό του εικάζεται ότι κάλυψαν τα ίχνη του και κέρδισαν λίγο χρόνο για να στήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου τους. Έκρυψαν την εξαφάνιση του κοριτσιού και σκοπίμως έστησαν ένα ψεύτικο σκηνικό και το πέτυχαν. Παραπλάνησαν τους ερευνητές για αρκετό χρόνο και επαρκώς ώστε να εξανεμιστεί κάθε ελπίδα να εντοπιστεί η Μπέα. Κανείς από τους δύο δεν δέχεται ότι η Μπέα είναι νεκρή μέχρι σήμερα.

Ο Γουόλκερ πήρε την Μπερναντέτ από το σπίτι των γονιών του ανάμεσα στις 10-11 το πρωί της 18ης Ιουλίου. Στις 11.23 όμως το τηλέφωνο του Γουόλκερ έκλεισε κάτι που δεν ήταν συνηθισμένο. Παρέμεινε κλειστό έως τις 12.54 και σύμφωνα με την εισαγγελία, μέσα σ’ αυτήν τη μιάμιση ώρα σκότωσε την κόρη του. Όταν επαναλειτούργησε κάλεσε τη σύζυγό του Σάρα με την οποία μίλησε για περισσότερα από εννέα λεπτά.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ζεύγους, ο Σκοτ σταμάτησε το αυτοκίνητο στα μισά της σύντομης διαδρομής ως το σπίτι τους για να μιλήσει με την Μπέα για τις καταγγελίες της, αλλά η Μπέα πήδηξε έξω από το αυτοκίνητο όταν αυτός σταμάτησε στην άκρη του δρόμου και έτρεξε μακριά. Από εκείνη την ώρα είχε ξεκινήσει το σχέδιο των γονιών της άτυχης έφηβης, οι οποίοι ακολούθως χάκαραν τους λογαριασμούς της στα social media, έστειλαν μηνύματα από το τηλέφωνό της το οποίο ήταν στην κατοχή τους, προσποιήθηκαν ότι ήταν από εκείνη προς τους φίλους της και την οικογένειά της. Οι γονείς συνελήφθησαν έξι εβδομάδες μετά.

Ο Σκοτ Γουόλκερ αρνείται τη δολοφονία της Μπερναντέτ αλλά και ότι διαστρέβλωσε την πορεία της δικαιοσύνης (αδίκημα που διαπράττεται όταν ένα άτομο εμποδίζει την απονομή δικαιοσύνης. Στην Αγγλία και την Ουαλία αποτελεί αδίκημα κοινού νόμου, με μέγιστη ποινή την ισόβια κάθειρξη). Επίσης, η Σάρα Γουόλκερ αρνείται και αυτή ότι διαστρέβλωσε την πορεία της δικαιοσύνης. Η δίκη συνεχίζεται.

enikos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...