12.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Βρετανία: Το κόμμα Brexit του Φάρατζ πρώτο σε δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές

Ημερομηνία:

Δημοσκόπηση που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα στη Βρετανία δίνει ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό στο κόμμα του Brexit, του ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ, φέρνοντας το μάλιστα στην πρώτη θέση, ενόψει Ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov tο κόμμα του Φάρατζ συγκεντρώνει ποσοστό 27% στην πρόθεση ψήφου, ξεπερνώντας τους Εργατικούς (22%) και τους Συντηρητικούς (15%). Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 15-16 Απριλίου σε δείγμα 1855 Βρετανών.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, πριν από μία εβδομάδα το Brexit βρισκόταν στην τρίτη θέση, με ποσοστό 15%. Όμως εκείνη η δημοσκόπηση είχε γίνει πριν ξεκινήσει η επίσημη προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, όπως εξήγησε το YouGov στην ανακοίνωσή του. Από την περασμένη Παρασκευή το ποσοστό του σχεδόν διπλασιάστηκε.

Το κόμμα του Φάρατζ αυτοπροβάλλεται ως ο “σωτήρας του Brexit” και υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να ολοκληρώσει το “διαζύγιο” μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια περίοδο που η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ζήτησε δύο φορές την αναβολή του.

Λόγω της εντυπωσιακής ανόδου του κόμματος του Brexit, μέσα σε μία εβδομάδα έπεσε στο μισό, από το 14% στο 7%, το ποσοστό του ευρωφοβικού, αντιμεταναστευτικού κόμματος Ukip. Υπενθυμίζεται ότι το Ukip, του οποίου ο Φάρατζ ήταν ηγέτης, κέρδισε τις ευρωεκλογές του 2014 με ποσοστό 26%.

thepressproject.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι δεν λένε κυβέρνηση και ΜΜΕ για τους αγρότες και τα Pet Scan στο ΠΑΓΝΗ

Το «σενάριο» είναι γνωστό και χιλιοπαιγμένο: Όταν δημιουργούνται συνθήκες...

’Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας!

Του Γιώργου Ουρανού Ο Λαοοκόντας και τα φίδια Σήμερα, όπου η...