15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή”: Σε συνέλευση καλεί η “Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου”

Ημερομηνία:

Σε συνέλευση καλεί την ερχόμενη Τετάρτη, η “Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου”.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρει:

“Η «Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου» καλεί τους πολίτες των Χανίων να συμμετέχουν στην συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 9/11 στις 7,00 μ.μ. στην αίθουσα του ΤΕΕ για να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του στρατοπέδου.

Στο χρονικό διάστημα των 15 ετών από την πρώτη απόπειρα πολεοδόμησης, η κοινωνία των Χανίων έχει εκφράσει την απαίτησή της το στρατόπεδο Μαρκοπούλου να γίνει χώρος πρασίνου.

Αυτό έχει επιβεβαιωθεί με χιλιάδες υπογραφές πολιτών, αλλά και με 4 ομόφωνες Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόσφατα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, αφού μπορεί μεν να ενοικιαστεί από το Δήμο για 99 χρόνια, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να αποφασιστεί να γίνουν στο χώρο του πρώην στρατοπέδου χρήσεις ξένες με το πράσινο.

Σήμερα καλούμαστε να συζητήσουμε τους τρόπους οργάνωσης της δράσης μας, πώς θα κρατήσουμε το αίτημα ζωντανό, αφού είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Καλούμαστε να ξαναβρούμε τρόπους μαζικοποίησης του αγώνα, έτσι ώστε το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου να γίνει ένας μεγάλος χώρος πρασίνου, ένα μητροπολιτικό πάρκο, που θα αποτελέσει έναν πνεύμονα πρασίνου, έναν χώρο συνεύρεσης, δημιουργίας, αναψυχής, άθλησης και κοινωνικοποίησης.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ