22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Βρυξέλλες: «Τρελά» λεφτά για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τους ευρωβουλευτές – Νέες αυξήσεις στους μισθούς τους

Ημερομηνία:

Η λιτότητα και τα μνημόνια φαίνεται ότι είναι για τους λαούς, όχι για τους επικεφαλής των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους εργαζομένους που απασχολούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο μισθός της Ούρσουλα φον ντερ Λαϊεν εκτοξεύτηκε και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο φτάνοντας αισίως τα 31.250 ευρώ. Είναι η πρώτη φορά που ο μισθός του επικεφαλής της Κομισιόν ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.

Αν λάβει κανείς υπόψιν και το επίδομα που παίρνει για τα ταξίδια στο εξωτερικό, ο μισθός της προέδρου της Κομισιόν φτάνει σχεδόν τις 36.000 ευρώ, εισπράττει δηλαδή πάνω από 1000 ευρώ την ημέρα.

Όσον αφορά στους απλούς επιτρόπους θα λαμβάνουν παραπάνω 1.667 ευρώ το μήνα με τον μισθό τους να φτάνει μέχρι και τα 25.475 ευρώ.

Παράλληλα, οι 50.000 εργαζόμενοι της Κομισιόν είδαν ήδη τη δεύτερη αύξηση στον μισθό τους μέσα σε διάστημα έξι μηνών, ύψους 7%.

Αύξηση κατά 700 ευρώ το μήνα θα δουν και οι ευρωβουλευτές με τον μισθό τους να αγγίζει τα 10.495 ευρώ.

Περισσότερα χρήματα θα δουν και οι υπάλληλοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τον μισθό τους να αυξάνεται από 214 ως 1.483 ευρώ το μήνα (για τους υψηλά αμειβόμενους).

Να σημειωθεί επίσης ότι υπάρχουν και αφορολόγητα έσοδα για τους εργαζομένους σε όλες τις θέσεις στην Κομισιόν, όπως το επίδομα για τα ταξίδια στο εξωτερικό, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 3.400 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ