23.8 C
Chania
Monday, July 1, 2024

Βυθίζεται στην πολιτική βία η Γερμανία μετά το μαχαίρωμα ακροδεξιού πολιτικού σε live μετάδοση – Βίντεο με σκληρές εικόνες

Ημερομηνία:

Σε ζωντανή μετάδοση καταγράφηκε η επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε ο ακροδεξιός πολιτικός, Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ, κατά την διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης σε πλατεία του Μανχάιμ, στην Βάδη-Βυρτεμβέργη, στη Γερμανία.

Ο δράστης, πλησίασε τον 58χρονο πολιτικό του ακροδεξιού «Κινήματος Πολιτών PAX Europa», γνωστό για την αντισλαμική ρητορική του, από πίσω και του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι.

Ακολούθως επιτέθηκε σε όποιον προσπάθησε να τον σταματήσει, αλλά και κατά ενός αστυνομικού, μαχαιρώνοντάς τον στον λαιμό, ενώ εκείνος, μέσα στον πανικό που επικρατούσε, είχε ακινητοποιήσει ένα άλλο άτομο, ρίχνοντάς το στο έδαφος.

Τελικά ο δράστης εξουδετερώθηκε από άλλους αστυνομικούς, οι οποίοι τον πυροβόλησαν. Η κατάσταση των τραυματιών δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Οι εικόνες από την επίθεση, που κάνουν τον γύρο του κόσμου, σοκάρουν:

Ποιος είναι ο Μίχαελ Στούρτσενμπέργκερ

Πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), εταίρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στον δεξιό συνασπισμό, ο Μίχαελ Στούρτσενμπέργκερ αποχώρησε για να γίνει πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «Η Ελευθερία», το οποίο σήμερα έχει διαλυθεί.

Από το 2013 έως το 2022 βρισκόταν στο μικροσκόπιο του Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος της Βαυαρίας, μεταξύ άλλων, για την ακραία αντιισλαμική ρητορική του. Είχε επίσης καταδικαστεί δύο φορές για εξύβριση αστυνομικών, υποκίνηση μίσους και υποτίμηση θρησκευτικών διδασκαλιών.

Είναι τακτικός αρθρογράφος στο αντιισλαμικό μπλογκ «Politically Incorrect» και είναι μέλος του «Κινήματος Πατριωτών Ευρωπαίων Εναντίον της Ισλαμοποιήσης της Δύσης» (Pegida).

Πολιτικές αντιδράσεις

Σχολιάζοντας την επίθεση στο Μάνχαϊμ, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε ότι οι σκέψεις του είναι με τα θύματα της επίθεσης με μαχαίρι. «Η βία είναι απολύτως απαράδεκτη στη δημοκρατία μας», είπε και πρόσθεσε: «Ο δράστης πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά».

Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ ευχαρίστησε την ιατρική ομάδα και τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο και ευχήθηκε πλήρη ανάρρωση των θυμάτων. «Οι εικόνες αυτής της βίαιης πράξης βίας είναι ανησυχητικές», τόνισε.

Ο δεξιός δήμαρχος του Μανχάιμ, Κρίστιαν Σπρεχτ, δήλωσε ότι ήταν «άφωνος» μετά την επίθεση, ενώ η αντιπρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Μπέατριξ φον Στορχ, αναρτώντας πλάνα από την επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε: «Αυτή την ημέρα περισσότερο από ποτέ: Σταματήστε τον Ισλαμισμό!».

Ξεφεύγει η πολιτική βία στη Γερμανία

Η πολιτική βία εξελίσσεται σε μάστιγα στη Γερμανία. Τα μαχαιρώματα στο Μανχάιμ είναι το πιο αιματηρό, αλλά όχι το μοναδικό περιστατικό που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα. Οι επιθέσεις διαδέχονται η μία την άλλη και οι αναλυτικές επισημαίνουν εδώ και καιρό πως η πορεία που ακολουθείται είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Δράστες των επιθέσεων είναι συνήθως ακροδεξιοί, καθώς το κλίμα της πολιτικής αντιπαράθεσης έχει οξυνθεί με τα μηνύματα μίσους και βίας να εξαπλώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το επίπεδο του διχασμού και των ακραίων φωνών είναι πρωτοφανείς για τη Γερμανία των τελευταίων δεκαετιών, που είχε συνηθίσει σε ένα πολύ πιο ήπιο πολιτικό κλίμα.

Συνολικά, τα περιστατικά βίας – λεκτικής ή σωματικής – κατά πολιτικών στη Γερμανία έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 2019. Οι επιθέσεις είναι τόσο άγριες που πολιτικοί ή μέλη κομμάτων έχουν καταλήξει στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Το κόμμα που σύμφωνα με τα στοιχεία έχει δεχτεί τις περισσότερες επιθέσεις είναι οι Πράσινοι, κυβερνητικός εταίρος στον τρικομματικό συνασπισμό υπό τον καγκελάριο Όλα Σολφτς. Τα μέλη του έχουν αναφέρει συνολικά 1.219 περιστατικά πέρυσι, αριθμός επταπλάσιος από το 2019. Δεύτερο στον σχετικό πίνακα εμφανίζεται το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) με 478 περιστατικά και ακολουθούν οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Όλαφ Σολτς με 420.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα

Βορειοδυτικά της Κρήτης έφτασε ο καπνός από τη φωτιά...

SOS Τροχαία εγκλήματα: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη.

Θλίψη και οργή εκφράζει ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία...

Συνέλευση για το Μαρκοπούλου από τον σύλλογο «Γειτονιά του ΑηΓιάννη»

Σε ανοιχτή συνέλευση για το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου καλεί...

Με μεγάλη προσέλευση οι κρίσιμες εκλογές στη Γαλλία

Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα το πρωί οι Γάλλοι...