18.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Βόλος: Προκαταρκτική εξέταση για τον ξυλοδαρμό δημοτικού συμβούλου Λαϊκής Συσπείρωσης από μασκοφόρο δημοτικό σύμβουλο του Μπέου

Ημερομηνία:

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου η Εισαγγελία Βόλου, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας από τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Βασίλη Ζαχείλα, μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.

Η Εισαγγελία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ζητά να διερευνηθεί το περιστατικό με αφορμή δημοσιεύματα.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας (8/4), ο κ. Γαργάλας με το συνήγορό του μετέβησαν στην Εισαγγελία Βόλου και κατέθεσαν συμπληρωματική μήνυση, σε συνδυασμό με τα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, από την καταγραφή του συμβάντος.

“Αν δεν έκανε κίνηση να αποφύγει το χτύπημα, ίσως να μη ζούσε”

“Αν ο Κώστας Γαργάλας δεν έκανε κίνηση να αποφύγει το χτύπημα του Ζαχείλα στο πρόσωπό του και τελικά να τον πετυχαίνει ξώφαλτσα, ίσως να μην ζούσε” περιγράφει στο magnesianews.gr το επεισόδιο, στην αίθουσα συνεδρίασης της ΔΕΥΑΜΒ, ο σύμβουλος της παράταξης «Συμμαχία» για τον Βόλο», Στέλιος Λημνιός.

Επίσης, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε ο ίδιος, ώστε ο δράστης της επίθεσης να αποκαλυφθεί και να ακινητοποιηθεί στις σκάλες μεταξύ 3ου και 4ου ορόφου της ΔΕΥΑΜΒ.

Όλα έγιναν 5-6 λεπτά πριν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ. Οι κ.κ. Λημνιός και Γαργάλας βρίσκονταν στην αίθουσα μαζί με τη γραμματέα που κρατά τα πρακτικά. Ξαφνικά είδαν μπροστά τους έναν μασκοφόρο, ο οποίος χτύπησε με γροθιές τον Κώστα Γαργάλα.

«Την ώρα της επίθεσης στη αίθουσα ήμασταν μόνο τρία άτομα. Η γραμματέας που κρατά τα πρακτικά, εγώ και ο κ. Γαργάλας. Κανένας άλλος. Περίπου 5-6 λεπτά πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση έγινε η επίθεση. Φώναξα βοήθεια, τραμπούκος κτλ βγήκαν από τα γραφεία διάφοροι, με βοήθησαν να τον ακινητοποιήσουμε, του έβγαλα τη μάσκα και ήταν ο Βασίλης Ζαχείλας.

Εκ των υστέρων είδα και τον κ. Μαλαματίνη και τον κ. Κοπάνα και πολίτες που περίμεναν για υποθέσεις τους», είπε ο κ. Λημνιός, που κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο για να μεταφέρει τον κ. Γαργάλα στο Νοσοκομείο.

Το χρονικό του κυνηγητού

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, ο μασκοφόρος διέσχισε την αίθουσα, χτύπησε μια φορά στον πρόσωπο τον Κ. Γαργάλα, που ευτυχώς έκανε κίνηση να το αποφύγει και τον πέτυχε ξώφαλτσα και στη συνέχεια διέσχισε την αίθουσα για να γυρίσει πίσω και να φύγει.

«Στη διαδρομή τον άρπαξα από το μπουφάν που φορούσε στην πλάτη, αυτός γύρισε, μου κατέβασε το χέρι και συνέχισε να τρέχει. Τον κυνηγάω, τον προλαβαίνω στις σκάλες, ενώ ταυτόχρονα φώναζα.

Εκείνος ανέβηκε προς τον 4ο όροφο, στα μισά της σκάλας τον έπιασα από το μπατζάκι του παντελονιού, γύρισε πίσω, έκανε κίνηση ότι θα βγάλει όπλο ή μαχαίρι και προκειμένου να αποφύγω και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις τον χτύπησα στο γόνατο με κλωτσιά και έπεσε στις σκάλες», περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια ο κ. Λημνιός.

Στη συνέχεια, είπε ότι οι άλλοι που πήγαν για βοήθεια τού έβγαλαν τη μάσκα που φορούσε και αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο Β. Ζαχείλας.

"google ad"

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας ανέφερε ότι εξετάζει με τους δικηγόρους του τη δυνατότητα να τεκμηριώσει μήνυση κατά του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου για ηθική αυτουργία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ