15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Βόλτα στις ποδηλατολωρίδες των Χανίων από τους Ποδηλάτρεις

Ημερομηνία:

Βόλτα με τα ποδήλατα στις ποδηλατολωρίδες που δημιουργήθηκαν πρόσφατα στην πόλη των Χανίων διοργανώνουν οι Ποδηλάτρεις την Τετάρτη 5 Μαϊου στις 6 το απόγευμα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

Μαζί με την άνοιξη, υποδεχόμαστε και μια νέα εικόνα για την πόλη μας: δύο κεντρικούς δρόμους με πιο καθαρό ορίζοντα, χωρίς την μουτζούρα των αυτοκινήτων από την μια μεριά.

Το μάτι μας πλέον μπορεί να δει πιο μακριά, το άγχος για την ασφάλεια των παιδιών και την δική μας μειώθηκε έστω και για τα λίγα μέτρα των κόκκινων λωρίδων. Αυτών που μαζί με τους πεζόδρομους δείχνουν τον δρόμο προς μια πιο ανθρώπινη πόλη. Βέβαια ακόμη υπάρχουν οι προσκολλημένοι στην λογική του ΙΧ και της αδιαφορίας για τους άλλους.

Ώρα λοιπόν να δούμε και να δούΝΕ αν «αξίζει» να έχουμε υποδομές για όλους. Ώρα να υπενθυμίσουμε στα μηχανοκίνητα ότι οι ποδηλατόδρομοι είναι για ποδηλάτες, οι πεζόδρομοι για τους πεζούς και ότι αποτελούν μια ευκαιρία απρόσκοπτης κυκλοφορίας και για τους ΑμεΑ επιτέλους στον τόπο μας.

Την Τετάρτη 5 Μαΐου το απόγευμα 6 μμ θα ξεκινήσουμε από την αρχή της Χάληδων (πλ.1866) μια ποδηλατόβολτα στις κόκκινες λωρίδες κρατώντας τις αποστάσεις που πρέπει. Σας προτείνουμε με κράνη, κουδούνια ή σφυρίχτρες, να καβαλήσουμε τα ποδήλατά ή τα πατίνια μας και να κάνουμε ηχηρή και φανερή την ύπαρξη μας, να διεκδικήσουμε τον χώρο μας, να σχηματίσουμε έναν τεράστιο μίτο στις κόκκινες λωρίδες.

Ελπίζουμε ότι έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας την εποχή του “δεν γίνονται αυτά” και ξεκινούμε να χαιρόμαστε όλοι μαζί μια νέα κατάσταση, διεκδικώντας πάντα ανθρώπινη μετακίνηση, προσβασιμότητα για τα ΑμεΑ, τον ηλικιωμένο, τα παιδιά, τους πεζούς, περισσότερους πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους, λιγότερο ΙΧ, λιγότερα καυσαέρια, λιγότερη φασαρία.

Τετάρτη 5 Μαΐου 6μμ, ας ιδωθούμε στις ποδηλατολωρίδες

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...