23.4 C
Chania
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2026

Βόμβα από τους φαρμακοποιούς: “Τέλος” η δωρεάν διάθεση self tests από τα φαρμακεία

Ημερομηνία:

«Βόμβα» από τους φαρμακοποιούς για τη δωρεάν διάθεση των self test κορωνοϊού. Από τις 19 Ιουνίου οι πολίτες δεν θα μπορούν να τα παίρνουν από τα φαρμακεία. Και αυτό ήταν εν γνώσει της Πολιτείας, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη από που θα προμηθεύονται οι πολίτες τα δωρεάν τεστ αυτοδιάγνωσης αφού δεν θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανέφερε:

«To Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, 1 για τη διάθεση αποκλειστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα και 3 κατά, την διάθεση των δωρεάν Self tests μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.

Από την Δευτέρα 7/6/2021 μέχρι και το Σάββατο 12/6 /2021 θα διατεθούν 3 Self tests για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των Συναρμόδιων Υπουργείων .

Επίσης από την Δευτέρα 14/6/2021 έως και το Σάββατο 19/6/2021 θα διατεθούν 3 Self Tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν Self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους».

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μικρές συνήθειες, μεγάλες αλλαγές: Απλές πρακτικές για τη μείωση αποβλήτων χαρτιού

Πρακτικές συμβουλές για τη μείωση αποβλήτων χαρτιού στην καθημερινότητα. Μάθετε απλές συνήθειες για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων.

Αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων ΧΗΜΗΠΕΡ, ΜΗΧΟΠ και Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: “Τεράστια πρόκληση η αποφυλάκιση Κασιδιάρη...

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλουν την αποφυλάκιση Κασιδιάρη για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία Παύλου Φύσσα. Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση στα Χανιά.

8ος Δρόμος Μουσούρων: Τρέχουμε μαζί για τον τόπο μας την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Πλατανιά διοργανώνει τον 8ο Δρόμο Μουσούρων στις 27 Σεπτεμβρίου 2026. Ημιμαραθώνιος 21χλμ, 10χλμ και 4χλμ στα χωριά της Δ.Ε. Μουσούρων.

Μαμουλάκης στη Βουλή για «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Τι προβλέπεται για τον πηγαίο κώδικα και την ελληνική συμμετοχή;

Ο Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για τη συμφωνία «Ασπίδα του Αχιλλέα» 3 δισ. ευρώ, ζητώντας διευκρινίσεις για τον πηγαίο κώδικα και την ελληνική τεχνολογική αυτονομία.