11.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

«Βόμβα» Τούρκου δημοσιογράφου: Περίεργη κινητικότητα των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας στην Ελλάδα – Τι ετοιμάζει ο Ερντογάν;

Ημερομηνία:

Τουλάχιστον ανησυχία προκαλεί η ανάρτηση του έγκριτου Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στο Twitter.

«Οι πηγές μου μου αναφέρουν πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εντείνει τις παράνομες επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον αριθμό των πρακτόρων τους [σ.σ στην Ελλάδα].  Ετοιμάζεται [σ.σ. από την Τουρκία] κάτι;», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Τούρκος δημοσιογράφος, λίγες μόλις ημέρες μετά τη φωτιά στο τζαμί Μπεγιαζίτ.

Ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ βρίσκεται εξόριστος στο εξωτερικό καθότι διώκεται εδώ και καιρό από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις σχέσεις που φέρεται να έχει με το δίκτυο του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί ως υποκινητή της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκίας στις 15 Ιουλίου 2016.

Ο Μποζκούρτ ήταν αρθογράφος και διευθυντής της αγγλόφωνης έκδοσης της εφημερίδας Zaman η οποία πριν από έναν χρόνο στις 4 Μαρτίου 2016 κατελήφθη από αστυνομικές δυνάμεις στα πλαίσια της «καταπολέμησης της παράλληλης δομής του Φετουλάχ Γκιουλέν».

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως στην Ελλάδα βρίσκονται 10 Τούρκοι Αξιωματικοί οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου. Για τους 8 από αυτούς υπάρχει απόφαση του Άρειου Πάγου να μην εκδοθούν στην Τουρκία, ενώ για τους άλλους 2 δεν είναι γνωστά περισσότερα στοιχεία πέρα από το γεγονός πως εισήλθαν στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου από την Ορεστιάδα και έχουν καταθέσει αίτημα ασύλου στις ελληνικές αρχές.

Αν οι πληροφορίες του Μποζκούρτ αποδειχθούν αληθινές η χώρα θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, καθότι ενόψει δημοψηφίσματος στην Τουρκία οι οδηγίες που μπορεί να έχουν λάβει οι πράκτορες των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών μπορεί να είναι απρόβλεπτες και να έχουν συνέπειες μεγαλύτερης εμβέλειας σε σχέση με το εσωτερικό της χώρας.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Ευχαριστήριο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου για τη στήριξη στις κινητοποιήσεις

Σε μια δημόσια παρέμβαση με σαφές πολιτικό και κοινωνικό...