15.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Β. Διγαλάκης: Η “αξιοποίηση” των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι θα προχωρήσει

Ημερομηνία:

Παρά του ότι ακόμα και ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου έχει τονίσει ότι δε μπορεί να προχωρήσει η μετατροπή των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι σε ξενοδοχεία, ο κ. Διγαλάκης επιμένει. Στο περιθώριο της σημερινής εκδήλωσης για τον απολογισμό της πρυτανείας του και μετά από ερώτηση δημοσιογράφων ανέφερε ότι η διαδικασία προχωρά και βρίσκεται στη φάση των αδειοδοτήσεων. Επανέλαβε μάλιστα ότι η διαδικασία έγινε νόμιμα και ότι τα έγγραφα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου.

Να σημειώσουμε ότι και σε ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών” γινόταν αναφορά στη βεβαιότητα του κ. Διγαλάκη, η οποία, σύφμωνα με την εφημερίδα “πιθανότατα πηγάζει από την παραμονή του για ακόμα τέσσερις μήνες στην προεδρία της Εταιρείας Αξιοποίησης (η οποία διαχειρίζεται τα επίμαχα κτίρια)”.

Σε δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ο νέος πρύτανης κ. Διαμαντόπουλος αναφέρει πως αν ο κ. Διγαλάκης δεν παραιτηθεί, δεν προβλέπεται διαδικασία αντικατάστασής του από την προεδρία, κάτι που συνεπάγεται πως οι προσπάθειές του για την εκποίηση των κτιρίων θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2018 οπότε λήγει η θητεία όλου του Δ.Σ. της Εταιρίας.

Για την ουσία της υπόθεσης, ο νέος πρύτανης αποφεύγει να πάρει σαφή θέση, λέγοντας πως οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί από την απερχόμενη πρυτανεία.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Υπάρχει μαύρο πολιτικό χρήμα στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η...

Χανιά: Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, λίγο πριν τον αποκλεισμό του Αεροδρομίου | Φωτός+Βίντεο

Σε τροχιά κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους εισέρχονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι...

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...