17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Β. Διγαλάκης: Μία ψηφιακή επανάσταση είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια

Ημερομηνία:

“Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι σε εξέλιξη μία ψηφιακή επανάσταση, που καλύπτει όλους τους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη και στις συναλλαγές του με τις δημόσιες υπηρεσίες. Με συνέπεια υλοποιούμε το πρόγραμμά της Νέας Δημοκρατίας για ένα κράτος σύγχρονο και αποτελεσματικό, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την ταχεία ψηφιακή μετάβαση στον χώρο της Υγείας και της Παιδείας. Είναι ιδιαίτερη χαρά η παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη σήμερα εδώ στα Χανιά, για την ανάδειξη μεταξύ άλλων και του σημαντικού έργου το οποίο έχει γίνει για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Δήμων” δήλωσε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης.

Ο κ. Διγαλάκης συνόδευσε τον κ. Πιερρακάκη στην επίσκεψή του στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου είχε συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές και στη συνέχεια ξεναγήθηκε σε εργαστήρια του ιδρύματος. Ο υπουργός ενημερώθηκε από καθηγητές και ερευνητές του ιδρύματος για την έρευνα, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσονται στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Ο κ. Διγαλάκης τόνισε από την πλευρά του στον Υπουργό ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης είναι ένα από τα δυναμικότερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του νησιού με εξαιρετικά καταρτισμένο προσωπικό και διεθνείς διακρίσεις, κάνοντας αναφορά και στην πρωτοβουλία “StudyinCrete”, την οποία έχει αναλάβει σε συνεργασία με όλα τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τους Τάφους των Βενιζέλων και την Οικία – Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα, όπου ξεναγήθηκαν από τον διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, Νίκο Παπαδάκη.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, παρουσία Δημάρχων και εκπροσώπων τοπικών φορέων, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Πιερρακάκης ενημέρωσε για τις δράσεις του Υπουργείου και ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής προτάσεων στο έργο “Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ”. Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει για τους 17 μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων οι Δήμοι Χανίων και Ηρακλείου, με συνολικό προϋπολογισμό 320 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 19 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στην Κρήτη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Δήμων και της Περιφέρειας.

Ακολούθησαν επισκέψεις στη Δημοτική Αγορά των Χανίων, όπου εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης – αποκατάστασης του μνημείου, στο Δημαρχείο Χανίων και στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, όπου ξεναγήθηκαν από τον διευθυντή Δρ. Γιώργο Μπαουράκη.

Ο κ. Διγαλάκης ευχαρίστησε τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τον οποίο είχαν αγαστή συνεργασία κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, και δήλωσε ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην κοινή προσπάθεια του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...