24.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Β. Διγαλάκης: To «Study in Crete» γίνεται πραγματικότητα

Ημερομηνία:

Ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρώην υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την ίδρυση του πρώτου αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος στην Κρήτη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης:

«Η θεσμοθέτηση ενός πλαισίου λειτουργίας ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων στα ελληνικά πανεπιστήμια για αλλοδαπούς φοιτητές, κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ήταν το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση του οράματός μου να καταστήσουμε την Ελλάδα αλλά και κυρίως την Κρήτη εκπαιδευτικό κέντρο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Αισθάνομαι βαθιά ικανοποίηση και περηφάνια για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία ξεκινά ένα νέο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στα αγγλικά, «με στόχο να παρέχουμε ιατρική εκπαίδευση αιχμής σε φοιτητές από όλο τον κόσμο», όπως περιγράφει σε χθεσινό δελτίο Τύπου. Το πρώτο ξενόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Κρήτη είναι πλέον γεγονός και αποδεικνύει ότι η αλλαγή του νομικού πλαισίου από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών και οι πρωτοβουλίες της ακαδημαϊκής κοινότητας μπορούν να κάνουν πραγματικότητα το “Study in Crete”, καθιστώντας την Κρήτη έναν ισχυρό εκπαιδευτικό προορισμό.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, μέσω των εσόδων του Διεθνούς Προγράμματος Σπουδών θα χορηγηθούν υποτροφίες στους προπτυχιακούς φοιτητές του ελληνόφωνου προγράμματος, ενώ θα προσκληθούν να διδάξουν επισκέπτες καθηγητές από το εξωτερικό. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις Διοικήσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης και της Ιατρικής του Σχολής για την πρωτοβουλία τους και την επιτυχημένη πρωτιά σε επίπεδο Κρήτης».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...