16.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Β. Κεγκέρογλου: «Να διασφαλιστεί η ομαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης»

Ημερομηνία:

Με ερώτηση  τους προς τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να διασφαλιστεί η ομαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«H συνεχιζόμενη, με προοπτική κλιμάκωσης, απεργία της ΠΝΟ, έχει ως αποτέλεσμα η χώρα να παραμένει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι εξελίξεις αυτές, αποτέλεσμα Κυβερνητικών πολιτικών πλήττουν όλες τις  κοινωνικές ομάδες,  όπως τους αγρότες της Κρήτης, που τα προϊόντα τους κινδυνεύουν για άλλη μια φορά, σε μια κρίσιμη στιγμή για τις καλλιέργειες.

Επιπλέον, χιλιάδες Έλληνες και ξένοι τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί σε νησιά, πολλά εκ των οποίων δεν διαθέτουν αεροδρόμια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιστρέψουν στις υποχρεώσεις τους και να κινηθούν βάσει του προγραμματισμού τους, αλλά κάποιοι να χάνουν και τις πτήσεις τους για το εξωτερικό, καθώς η απεργία πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η τουριστική κίνηση είναι ακόμη μεγάλη ενώ προβλήματα αρχίζουν να δημιουργούνται και στην τροφοδοσία των νησιών.

Επειδή την περίοδο αυτή μετακινούνται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και νησιώτες και μεταφέρονται χιλιάδες τόνοι εμπορευμάτων και είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής προς και από τα νησιά.

Επειδή δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στις εξαγωγές προϊόντων της Κρήτης, που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, θα προκαλέσει  τεράστιες ζημιές στους αγρότες παραγωγούς.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, εξετάζοντας τα αιτήματα της ΠΝΟ, δίνοντας άμεσα λύσεις, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης και της  χώρας γενικότερα;».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Όχι» αγροτών στη συνάντηση με Μητσοτάκη – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους απαντούν οι αγρότες στο κάλεσμα του πρωθυπουργού...

ΑΚΚΕΛ: Η αλήθεια για τη φυλή Ρουμλουκίου και την αντικτηνοτροφική ρητορική

Με ανακοίνωσή του το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας...