27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Β. Κικίλιας: 25 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ στην Κρήτη ως το τέλος του έτους – Έχουν ήδη ολοκληρωθεί 500 προσλήψεις υγειονομικών στο νησί, θα ξεπεράσουν τις 650

Ημερομηνία:

Συνέντευξη έδωσε στον δημοσιογράφο Γ. Αυτιά και στην εκπομπή “Καλημέρα” στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Υπουργός Υγείας κ. Β. Κικίλιας. Στα πλαίσια της συνέντευξης αναφέρθηκε και στην επίσκεψή του στην Κρήτη:

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Τι λέει ο πρώτος έλεγχος του Υπουργού Υγείας στο μεγάλο νησί, στη φρεγάτα του τουρισμού;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Έτσι είναι. Η Κρήτη είναι  η ναυαρχίδα του τουρισμού μας. Είναι  ένα πανέμορφο νησί, το υγειονομικό σύστημα είναι  εδώ στο σύνολό του για να το στηρίξει και θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε, κύριε Αυτιά.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Αυτά τα πρώτα κρούσματα πόσο ανησυχούν τον Υπουργό Υγείας και τι «αντισώματα», αν ο όρος είναι  δόκιμος, έχει ο Υπουργός Υγείας ώστε αυτά να υποχωρήσουν;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Έχουμε πει ως οργανωμένη Πολιτεία, ειλικρινώς στους συμπολίτες μας, ότι προφανώς, όπως και το χειμώνα, θα έχουμε κάποια κρούσματα. Πολλά από αυτά θα είναι  ασυμπτωματικά. Θα τα αντιμετωπίσουμε οργανωμένα, με ψυχραιμία, με σχέδιο, δομημένα, χωρίς να πανικοβάλλουμε τον κόσμο.

Είμαστε εδώ για να ελέγξουμε ένα–ένα τα νοσοκομεία μας και τις δομές υγείας. Θέλω να πω ότι προσλάβαμε στο νησί 500 υγειονομικούς για να ενισχύσουν την Κρήτη, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και υπάρχουν πιστώσεις και εγκρίσεις για άλλους 150.

Ελέγχουμε τα αεροδρόμιά μας, ελέγχουμε τα ξενοδοχεία μας και τους χώρους φιλοξενίας. Η Κρήτη είναι ένα φιλόξενο νησί. Είναι  έτοιμη να δεχθεί τουρίστες, Έλληνες και ξένους.

Ήθελα όμως να παρακαλέσω, να παροτρύνω και να ζητήσω, όπως εμείς οι Έλληνες αυτούς τους μήνες τηρήσαμε τα ιατρικά πρωτόκολλα, ακούσαμε τους ειδικούς και πετύχαμε αδιαμφισβήτητα μια πολύ μεγάλη επιτυχία, να έχουμε μία ασφαλή χώρα, το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι τουρίστες μας.

Άλλωστε, για αυτό ήρθαν εδώ, γιατί είμαστε μία πανέμορφη χώρα και η Κρήτη ένα πανέμορφο νησί, αλλά γιατί είμαστε και μια ασφαλής χώρα.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Έμαθα ότι με εντολή του Πρωθυπουργού επισπεύδεται η διαδικασία αύξησης των ΜΕΘ και μάλιστα με γοργό ρυθμό. Εκεί πού είμαστε, Υπουργέ; Διότι η Γερμανία είχε μονάδες και είχε και λίγους θανάτους. Είχε πολλά κρούσματα, αλλά είχαν όσα κρεβάτια θέλανε

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Κύριε Αυτιά, εμείς ξεκινήσαμε στην κρίση με 565 ΜΕΘ και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σαφή εντολή να γίνουν τα αδύνατα δυνατά, έτσι ώστε να αυξηθούν οι ΜΕΘ. Και εντός της κρίσης, φτάσαμε τις 1.017 κλίνες ΜΕΘ.

Τώρα προχωράμε σε ένα πρόγραμμα με δωρεές, με τον ιδιωτικό τομέα να συνεργάζεται με τον δημόσιο. Στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε 1.200 μόνιμα κρεβάτια ΜΕΘ, προίκα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ασφάλεια για τους πολίτες μας.

Αυτός είναι ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα το επιτύχουμε. Το αξίζουν οι Έλληνες. Θέλω να πω και εδώ στην Κρήτη, δεν είναι μόνο η COVID, δεν είναι μόνο ο ιός της γρίπης, είναι και τα τροχαία ατυχήματα.

Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε ΜΕΘ σε όλα τα Νοσοκομεία μας. Και αυτό δήλωσα εχθές, ξεκινώντας την περιοδεία μου από το ΠΑΓΝΗ και από το Βενιζέλειο στο Ηράκλειο, μετά στο Λασίθι και σήμερα θα πάω στο Ρέθυμνο και στα Χανιά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την ευγενή δωρεά και τη στήριξη των 174 ΜΕΘ και ΜΑΦ στη χώρα.

"google ad"

Από εκεί και πέρα και στα Νοσοκομεία του νησιού θα αυξήσουμε τις ΜΕΘ, όπως έχουμε εξαγγείλει. Στο τέλος του χρόνου θα έχουμε στην Κρήτη 25 παραπάνω κρεβάτια ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...