17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Β. Κορκίδης: Όχι στην «επιχειρηματική δημοκρατία των οίκων αξιολόγησης» από τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ

Ημερομηνία:

Αντίθετος με τη διενέργεια πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση της χαρτογράφησης του ελληνικού εμπορίου. Επίσης τάχθηκε κατά της «επιχειρηματικής …και της τροϊκανής δημοκρατίας».

«Oι μικρομεσαίοι της αγοράς δεν επιθυμούμε ούτε πρόωρες εκλογές, ούτε δημοψηφίσματα, που θα μάς οδηγήσουν σε επικίνδυνες περιπέτειες και θα καταλήξουν στο επιθυμητό ‘πιστωτικό γεγονός’ των διεθνών κερδοσκόπων και ταυτόχρονα στον οικονομικό θάνατο της χώρας μας», σημείωσε.

Σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου για δημοψήφισμα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε υπέρ της κοινοβουλευτικής και όχι της επιχειρηματικής δημοκρατίας των οίκων αξιολόγησης, ούτε αναγνωρίζουμε την ‘τροϊκανή δημοκρατία’. Διαφωνούμε με τη Δημοψηφισματική Δημοκρατία, όταν θέτει διλήμματα που εν τέλει αντί να ενώσουν θα διχάσουν το λαό».

Για τις δηλώσεις της κα Δαμανάκη περί κινδύνου εξόδου από το ευρώ, ο κ. Κορκίδης εμφανίστηκε δυσαρεστημένος: «Μας απογοήτευσε, αφού τουλάχιστον από τους ευρωβουλευτές μας έχουμε την απαίτηση να υποστηρίζουν σθεναρά τις ελληνικές θέσεις και όχι να μεταφέρουν επικίνδυνες συζητήσεις και φήμες πανικού».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...