23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Β’ κύκλος Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον ΙΙ» με τη συμμετοχή της Τράπεζας Χανίων

Ημερομηνία:

Από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στην Κρήτη για ένταξη στον Β κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ». Στην Αττική η πλατφόρμα θα ανοίξει την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων συμμετέχει στον Β κύκλο του προγράμματος με στόχο την ενεργή στήριξη των νοικοκυριών.

Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ» είναι συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, που παρέχει κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια. Έως και το 70% του επιλέξιμου προϋπολογισμού, ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια, δύναται να επιχορηγηθεί. Η ιδία συμμετοχή του προγράμματος μπορεί να καλυφθεί με χρηματοδότηση έως €25.000. Σημειώνεται ότι το επιτόκιο επιδοτείται κατά 100%.

Επιλέξιμες κατοικίες είναι το σύνολο των μονοκατοικιών, πολυκατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων που ικανοποιούν αποκλειστικά τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία
  • Υφίστανται νόμιμα
  • Έχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση του Δ.
  • Δεν έχουν κριθεί κατεδαφιστέα

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρεμβάσεις στους ακόλουθους τομείς:

  1. Αντικατάσταση κουφωμάτων
  2. Τοποθέτηση / αναβάθμιση θερμομόνωσης
  3. Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης / ψύξης
  4. Σύστημα ζεστού νερού χρήσης με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Για τις αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα exoikonomisi.ypen.gr, ενώ για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθυνθούν στα καταστήματα του δικτύου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων ή στην ιστοσελίδα https://www.chaniabank.gr/el/individuals/loans/exikonomo.aspx.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...