14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Γάζα: Διπλή ντροπή για την Ελλάδα!!!

Ημερομηνία:

Η Ελληνική κυβέρνηση απαγόρευσε πρόσφατα τον απόπλου από τα ελληνικά λιμάνια κάθε πλοίου που θα μετείχε στον «Στολίσκο της Ελευθερίας» με προορισμό την Γάζα χωρίς καμιά εξήγηση, με την μέθοδο του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» όπως ακριβώς έκανε η Χούντα. Πέρα από αυτό υποσχέθηκε στον καινούριο  φίλο του – το ισραηλινό καθεστώς- ότι θα εποπτεύει και κάθε ύποπτη κίνηση στην Ανατολική Μεσόγειο!

Η Γάζα είναι μια απέραντη φυλακή, μαντρωμένη με σύγχρονο τείχος του αίσχους, πολύ χειρότερα από το Βερολίνο και η παραμικρή  αντίσταση πνίγεται στο αίμα. Με αυτό το κατάπτυστο ισραηλινό καθεστώς η κυβέρνηση της Ελλάδα επέλεξε να συμμαχήσει, διότι λέει μέσω του εβραϊκού λόμπυ στις ΗΠΑ θα μας χαρίσει… βοήθεια και τζάμπα ενεργειακό μέλλον! Εκεί έφτασε η ελληνική κυβέρνηση εξευτελίζοντας για άλλη μια φορά τους πολίτες της . Να απαγορεύει τον απόπλου σε ελεύθερους πολίτες δικούς μας και ξένους που θέλουν να εκφράσουν την ανθρώπινη αλληλεγγύη τους στους αιχμάλωτους της Γάζας.

Τι μέλλον μπορεί να έχει μια τέτοια κυβέρνηση που έχει καταδικαστεί και εκπέσει στα μάτια των πολιτών της, αλλά και των ίδιων των οπαδών της; Προσωπικά πιστεύω ότι σε περίπτωση που γίνουν εκλογές αυτό το κόμμα δεν θα πάρει ούτε το τρία τοις εκατό για να μπει στην βουλή. Εξ ού και η εμφυλιοπολεμικού τύπου  πολεμική της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Ελλάδα ντόπιοι και ξένοι ακτιβιστές και πολίτες κάθε απόχρωσης κάνουν διαρκώς διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες σε πρεσβείες ζητώντας από τις ελληνικές αρχές να τους επιτρέψουν να πλεύσουν προς την Γάζα. Στο νησί μας το πλοίο «Γκουέρνικα» είναι αγκυροβολημένο στο Κολυμπάρι περιμένοντας να πλεύσει ως μέρος του στολίσκου για το σπάσιμο του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι μεταφέρουν επικίνδυνα υλικά ή ότι σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν βία κατά των ισραηλινών στρατιωτικών που θα προσπαθήσουν να τους σταματήσουν.

Ο κ. Heap καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο δηλώνει ότι ποτέ δεν περίμενε μια τέτοια συμπεριφορά από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου είχε τόση αντίθεση με το Ισραήλ κατά την διάρκεια της θητείας του, που είχε κατηγορηθεί ότι είχε σχέσεις με τους Παλαιστίνιους τρομοκράτες!

Ας μην αναφερθούμε εδώ για τις σχέσεις των δύο χωρών για τις στρατιωτικές ασκήσεις και όλα τα κατάπτυστα. «Είναι πολύ λυπηρό» δήλωσε ο κ. Heap. « Οι άνθρωποι εδώ- στην Κρήτη- μας λένε ότι ντρέπονται για την κυβέρνησή τους . Μερικοί στρατιώτες μας ζήτησαν συγνώμη, για ό,τι έπρεπε να μας κάνουν, σύμφωνα με τις εντολές που είχαν λάβει».

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι με την δράση τους διασώζουν την τιμή των χωρών από τις οποίες προέρχονται και οι οποίες μπορεί να είναι αντίθετες με την δράση τους και να έχουν ξεπουληθεί στους Ισραηλίτες.  Και σίγουρα όλοι οι άνθρωποι οι στρατευμένοι στην υπόθεση της Παλαιστίνης θα βρίσκουν πάντα τρόπους για να συνεχίζουν να την βοηθάνε. Όπως για την πατρίδα μας στον καιρό του απελευθερωτικού αγώνα υπήρχε ένα μεγάλο κύμα φιλελευθερισμού, όταν «η μικρά και δύστηνη Ελλάς » σφάδαζε κάτω από το γιαταγάνι του Οθωμανού τύρρανου.

Και όπως αυτοί – οι αθάνατοι πρόγονοί μας- είχαν πάρει όρκο βαρύ για την απελευθέρωση της Ελλάδας έτσι και οι ακτιβιστές από κάθε γωνιά της γης – έχουν ορκιστεί με όρκο βαρύ – ότι θα φτάσουν στις ακτές της Γάζας.

Η περιβόητη «ελληνική πρωτοβουλία » προφανώς δεν έχει τίποτα να προσφέρει προς αυτήν την κατεύθυνση γιατί και ένα απλό παιδάκι πλέον γνωρίζει τι γίνεται με τις «νόμιμες οδούς» διάθεσης της ανθρωπιστικής βοήθειας. Στο προηγούμενο σημείωμά μας για την Γάζα αναφέραμε λεπτομερειακά  που είναι πεταμένη αυτή η βοήθεια. Και βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να φροντίσουν οι Ισραηλίτες που διαπράττουν χρόνια γενοκτονία στον παλαιστινιακό λαό να του την παραδώσουν. Γι αυτό και αυτή η πρωτοβουλία είναι απαράδεκτη. Απλά η Ελλάδα όπως και οι ίδιοι οι ακτιβιστές εκτιμούν, υποχωρεί στην ισραηλινή πίεση.

Επιπλέον οι ελληνικές αρχές παραβιάζουν νομοθετικές διατάξεις της ΕΕ. Με τις δράσεις αυτές ενεργούν κατά παράβαση της Συνθήκης της Ρώμης για την ελεύθερη διέλευση των πολιτών της ΕΕ εντός Σέγκεν. Η κράτηση είναι πέρα για πέρα παράνομη.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι το ηθικό των πληρωμάτων είναι υψηλό και πώς να μην είναι με τέτοια αποστολή!

Ο Στολίσκος θα φτάσει στην Γάζα!

Αγγελική Ελ. Ροσμαράκη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγγελική Ελ. Ροσμαράκη
* Μed στην εκπαίδευση "Το ψέμα τρέχει, αλλά η αλήθεια είναι κουτσή. (κάποτε όμως φτάνει και αυτή)" | Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...