23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Γάζα: Πάνω από 100 Παλαιστίνιοι σφαγιάστηκαν περιμένοντας από τον Ισραηλινό στρατό ενώ περίμεναν στην ουρά για λίγο φαγητό – Για «τραγωδία» μιλά το Ισραήλ

Ημερομηνία:

Εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης χαρακτήρισε τραγωδία τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων κατά την διάρκεια επιχείρησης μεταφοράς και διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη της Γάζας και δήλωσε ότι, σύμφωνα με τις αρχικές ενδείξεις, οι θάνατοι προκλήθηκαν από τους οδηγούς των φορτηγών που έπεσαν επάνω στα συγκεντρωμένα πλήθη.

«Σε κάποιο σημείο τα φορτηγά κατακλύσθηκαν από πλήθη και οι άνθρωποι που τα οδηγούσαν, που ήταν οδηγοί κάτοικοι της Γάζας, έπεσαν επάνω στο πλήθος, σκοτώντας τελικά, όπως αντιλαμβάνομαι, δεκάδες ανθρώπους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αβίθ Χίμαν.

«Προφανώς πρόκειται για τραγωδία, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες», πρόσθεσε.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το Al Jazeera Arabic δείχνουν τη στιγμή κατά την οποία ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους ανθρώπων καθώς παραδίδονταν βοήθεια στην οδό al-Rashid.

Οι πρώτοι πυροβολισμοί ακούστηκαν περίπου στις 4:30 π.μ. (02:30 GMT), καθώς εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σε μεγάλο κυκλικό κόμβο νότια της πόλης της Γάζας.

Τουλάχιστον 104 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 760 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

«Δυστυχώς, το αίμα μας είναι πολύ φτηνό»

Ο Yusri al-Ghoul, ένας εκτοπισμένος Παλαιστίνιος μυθιστοριογράφος, λέκτορας και γιατρός, βρισκόταν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της επίθεσης των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον Παλαιστινίων που προσπαθούσαν να λάβουν βοήθεια στη Γάζα.

«Κάθε μέρα πηγαίνουμε σε εκείνο το μέρος που είναι κοντά στα ισραηλινά τανκς γιατί πεινάμε, δεν βρίσκουμε τροφή, ακόμη και τροφή για ζώα για περίπου δύο μήνες, και τα παιδιά μας λιμοκτονούν», είπε στο Al Jazeera.

«Αυτό που συνέβη σήμερα [το] πρωί… Πήγα σε αυτήν την περιοχή όπως χιλιάδες Παλαιστίνιοι για να πάρω τη βοήθεια, αλλά δυστυχώς επιστρέφουμε με νεκρούς, με αθώους που σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά τανκς και τους ελεύθερους σκοπευτές», είπε ο al-Ghoul. «Σκότωσαν μπροστά μου δεκάδες Παλαιστίνιους… στόχευσαν τα κεφάλια, τους αγκώνες και τα γόνατά τους».

«Δυστυχώς, το αίμα μας είναι πολύ φτηνό».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...