Τουλάχιστον 165 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 250 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, την ώρα που οι άστεγοι υπολογίζονται σε 1,5 εκατομμύριο.

Λίγο μετά τους τελευταίους βομβαρδισμούς στη Ράφα, διασώστες κι εθελοντές βγάζουν το ένα μετά το άλλο, βρέφη και παιδιά ζωντανά από τα συντρίμμια σπιτιών.

«Κοιμόμασταν στα σπίτια μας όταν ξαφνικά ακούσαμε εκρήξεις κι άρχισαν να πέφτουν πάνω μας πέτρες» λέει ένας κάτοικος της Ράφα.

Τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σε νυχτερινές επιδρομές, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Παλαιστινιακή Εταιρεία Κρατουμένων.

«Οι βόμβες πέφτουν πάνω μας μέρα και νύχτα»

Ο ισραηλινός στρατός συνέχισε την ισοπέδωση της Γάζας, μπροστά στην αυξανόμενη διεθνή αντίδραση, αναφέροντας «σφοδρές μάχες» και αεροπορικές επιδρομές σε όλη την παλαιστινιακή επικράτεια.

Καπνός υψωνόταν πάνω από τη νότια πόλη Χαν Γιουνίς.

Νοτιότερα, η μεθοριακή πόλη Ράφα κοντά στην Αίγυπτο έσφυζε από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που αναζητούσαν ασφάλεια από τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς του Ισραήλ.

«Αρκετά με αυτόν τον πόλεμο, είμαστε εντελώς εξαντλημένοι», δήλωσε η Umm Louay Abu Khater, 49 ετών, η οποία εγκατέλειψε το σπίτι της στην Χαν Γιουνίς για να βρει καταφύγιο στη Ράφα.

«Μετακινούμαστε συνεχώς από το ένα μέρος στο άλλο με κρύο καιρό. Οι βόμβες συνεχίζουν να πέφτουν πάνω μας μέρα και νύχτα».

1,5 εκατομμύριο άστεγοι στη Γάζα

Περισσότερες από 65.000 κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς και 290.000 χρειάζονται αποκατάσταση και δεν μπορούν να κατοικηθούν, αναφέρει ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού γραφείου μέσων ενημέρωσης των παλαιστινιακών αρχών στην Γάζα.

«Ακόμη και αν ο πόλεμος τελειώσει αύριο, χιλιάδες δεν θα έχουν σπίτι για να επιστρέψουν», δήλωσε ο Ismail al-Thawabteh στο Al Jazeera.

UNRWA: Το 40% των Παλαιστινίων στη Γάζα κινδυνεύει από λιμό

Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών, η οποία φροντίζει για τις ανάγκες των Παλαιστινίων προσφύγων, αναφέρει: «Κάθε μέρα είναι ένας αγώνας για την επιβίωση, για την εύρεση τροφής και νερού».

tvxs.gr