19.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Γέμισαν οι Άγιοι Απόστολοι από Χανιώτες παρά την απαγόρευση συγκέντρωσης σε παραλίες – Από το πρωί στο πόδι η αστυνομία, δίχως επιτυχία | Φωτός

Ημερομηνία:

Λίγο ο καλός καιρός, λίγο το γεγονός ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν παίρνουν και πολύ στα σοβαρά τα δρακόντεια μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, οι Άγιοι Απόστολοι σήμερα ήταν σχεδόν γεμάτοι από κόσμο.

Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες Χανιώτες πέρασαν από τις παραλίες των Αγίων Αποστόλων κυρίως και δευτερευόντως της Χρυσής Ακτής, είτε με τις οικογένειές τους ή με παρέες φίλων, ή για να βγάλουν βόλτα τον σκύλο τους ή για να παίξουν βόλεϊ παρά την καθολική απαγόρευση για συγκεντρώσεις σε πλατείες και πάρκα λόγω κορωνοϊού.

Εκεί ήταν διαρκώς και η αστυνομία με περιπολικά και μηχανές και με τις σειρήνες τους αλλά και από μεγάφωνα καλούσαν τους πολίτες να αποχωρήσουν από την παραλία.

Πολλές φορές οι αστυνομικοί σταματούσαν τις μηχανές τους και μιλούσαν στους πολίτες. Τους εξηγούσαν τους κινδύνους και την απαγόρευση που βρισκόταν σε ισχύ.

Μάταια όμως. Λίγοι, ελάχιστοι ανταποκρινόταν στο κάλεσμα για να αποχωρήσουν από τις παραλίες

Χαρακτηριστική και η περίπτωση γιου με τους δύο υπερήλικες γονείς τους που στην επισήμανση των αστυνομικών ότι με την απόφασή του να τους φέρει στην παραλία θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους, αυτός τους απάντησε:
“Και τι να κάνω κύριε αστυνομικέ; Να τους δέσω με αλυσίδα; Αφού θέλανε ο-πωσ-δή-πο-τε να έρθουν στην παραλία”.

Η αντιδιαστολή των δύο οπτικών που συναντήθηκαν στην παραλία των Αγίων Αποστόλων καθρεπτιζόταν και στο ντύσιμο όπου από τη μία πλευρά υπήρχε το ζευγάρι υπερήλικων και του μεσήλικα γιου με τα φανελάκια και τις σαγιονάρες και από την άλλη οι δύο αστυνομικοί ντυμμένοι με ολόσωμες στολές και μαύρα κάλυπτρα στο πρόσωπο που δεν άφηναν κανένα σημείο ακάλυπτο.

Όπως ενημερωθήκαμε από αστυνομικό που περιπολούσε βρίσκονται εκεί από νωρίς με οδηγίες να εμποδίσουν τη μαζική συγκέντρωση πολιτών. Όμως, η προσπάθεια είναι δύσκολη. Και όπως μας είπε και ένας αστυνομικούς, δε μπορούμε και να τους συλλάβουμε…

Το συμπέρασμα; Κάποιοι Χανιώτες, μεταξύ υγείας και κοινωνικής ευθύνης και παραλίας, επιλέγουν δίχως δεύτερη σκέψη ήλιο και παραλία.

Να σημειώσουμε ότι τσουχτερό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ θα επιβάλλεται σε όποιον δεν πειθαρχεί στα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

Η απόφαση ελήφθη στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εξελίξεις στο μέτωπο του covid 19. Θα θεσμοθετηθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Δείτε τις φωτογραφίες:

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...