20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Γέμισε η Πλατεία Αγοράς με πολίτες υπέρ του “ΟΧΙ” – Σήμερα και αύριο στις 7 νέες διαδηλώσεις | Φωτός

Ημερομηνία:

Με τραγούδια και χορούς οι πολίτες στα Χανιά είπαν “ΟΧΙ” χθες το βράδυ στη μαζική συγκέντρωση της Πλατεία Αγοράς

“Στο δημοψήφισμα ψηφίζουμε ΟΧΙ σε κάθε μνημόνιο και σε κάθε συμφωνία με τους θεσμούς” είπε η νεολαία των Χανίων η οποία είχε την ευθύνη της διοργάνωσης.

Νέοι εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, άνεργοι τοποθετήθηκαν πάνω στο ζήτημα του δημοψηφίσματος ζητώντας την υπερψήφιση του “Όχι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων και η “Επιτροπή Χανίων υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα”, η συλλογικότητα “Ανυπόταχτοι Μαθητές”, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με μουσική μέχρι αργά, ενώ οι συγκεντρώσεις υπέρ του “Όχι” θα επαναληφθούν σήμερα Πέμπτη αλλά και αύριο Παρασκευή στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 7.00 μ.μ.

Στο κείμενο που διαβάστηκε από τους διοργανωτές της συγκέντρωση τονίζουν μεταξύ άλλων ότι: “Καλούμαστε να δείξουμε με ένα πρώτο βήμα ότι δεν αντέχουμε άλλο το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν, δεν θα ανεχτούμε άλλο τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, να ζητιανεύουμε λίγους μήνες δουλειάς μέσω Voucher, δεν θα πεινάσουμε εμείς για να ξεχρεώσουμε ένα χρέος που δεν έχουμε σχέση με αυτό. Επομένως έχουμε καθήκον με απαρχή την ψήφο μας την Κυριακή να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Ένα μήνυμα ότι απέναντι σε όλη αυτήν την κατάσταση απαντάμε με ένα μεγάλο ΟΧΙ. Ένα ΟΧΙ που θα αποδείξει ότι η νεολαία δεν έχει τίποτα να χάσει παρά την τρομοκρατία που έχει εξαπολυθεί το τελευταίο διάστημα από τα ΜΜΕ και ότι μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από μια μάχη με τους δανειστές και την Ε.Ε.

Το ΟΧΙ όμως της Κυριακής δεν πρέπει να μείνει εκεί και ούτε πρέπει να είναι μισό. Πρέπει να είναι ένα ΟΧΙ απέναντι τόσο στην πρόταση των δανειστών όσο και στην πρόταση της κυβέρνησης που συνεχίζει τις ιδιωτικοποιήσεις, την φορολεηλασία των εργαζομένων, το τσάκισμα των συνταξιούχων. Ακόμα πρέπει να είναι ένα ΟΧΙ συνολικά στην Ε.Ε. και τους δανειστές που με τόσο μένος έχουν δημιουργήσει αυτό το μαύρο εργασιακό τοπίο ειδικά για τη νέα γενιά.

Το ΟΧΙ λοιπόν που καλούμαστε να ρίξουμε στις κάλπες την Κυριακή είναι σημαντικό να το συνδυάσουμε με ένα σπουδαίο και ελπιδοφόρο ΝΑΙ που θα πρέπει να πει η νεολαία αλλά και οι εργαζόμενοι την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος με τους αγώνες της.”

Δείτε φωτός:

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...