20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Γέμισε “ρουβίτσες” η πλατεία της Νέας Σμύρνης για την κακή ερμηνεία του “Άξιον Εστί” από τον Σάκη Ρουβά – Τι είπε ο Μίκης Θεοδωράκης| Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, ο Σάκης Ρουβάς ανεβαίνει στη σκηνή για να ερμηνεύσει το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη σε μελοποίηση του Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Η πλατεία της Νέας Σμύρνης υπολογίζεται πως συγκέντρωσε πάνω από 10.000 θεατές. Αρκετοί από αυτούς ίσως δε θα πήγαιναν ποτέ σε συναυλία για τον Θεοδωρακη αν δεν τραγουδούσε ο Σάκης Ρουβάς. Και αυτό είναι θετικό. Όμως η ερμηνεία, όπως θα ακούσετε κι εσείς, δεν ήταν τόσο καλή.

Να αναφέρουμε πάντως ότι σε μήνυμά του ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε διπλά χαρούμενος:

«Η σύνθεση του “‘ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” έγινε εδώ στην Νέα Σμύρνη, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 39, ανάμεσα στα 1961 και 1963. Χρειάστηκαν 52 ολόκληρα χρόνια για να φτάσει από εκείνον τον απλό δρόμο στην κεντρική Πλατεία την Νέας Σμύρνης. Θεωρώ ότι με τα στάνταρ της χώρας μας, ιδιαίτερα σε σχέση με την μουσική, είναι απολύτως ικανοποιητικό το χρονικό διάστημα…

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, η χαρά μου για την σημερινή συναυλία είναι διπλή. Χαρά του συνθέτη και χαρά του Δημότη Νέας Σμύρνης. Γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω, κατ’ αρχήν τον δήμαρχο Νέας Σμύρνης κ. Σταύρο Τζουλάκη, τον Αντιδήμαρχο που είχε την ευθύνη της οργάνωσης κ. Βαγγέλη Χατζατουριάν και το Δημοτικό συμβούλιο της Νέας Σμύρνης για την τιμή που μου κάνουν να γιορτάσουν τα 90 μου χρόνια και στη συνέχεια να ευχαριστήσω τους μουσικούς, τους χορωδούς και τον διευθυντή τους Κωστή Κωνσταντάρα, τον Μαέστρο κ. Θεόδωρο Ορφανίδη, φυσικά τους τρεις σολίστ κ.κ Κώστα Ραφαηλίδη, Σάκη Ρουβά και Γιώργο Γιαννόπουλο, καθώς και όλους εσάς που με τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας».

Δείτε το βίντεο:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?t=615&v=o7W0F4KBYA0″]

sakis1 824445_00_01_20150502_hop1430597439_-9- 00_01_20150502_hop1430597439_-6-ε

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=o7W0F4KBYA0″]

Με πληροφορίες από e-radio.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...