16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Γέμισε το ίντερνετ με “μέτριους ηθοποιούς” και “επαγγελματίες ομοφυλόφιλους” μετά τις δηλώσεις Κούγια και Λιγνάδη

Ημερομηνία:

Ένα κύμα συμπαράστασης προς τον προέδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα αναπτύχθηκε ήδη από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης και κορυφώθηκε το πρωί της Παρασκευής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας, τα οποία γέμισαν από “μέτριους” ηθοποιούς.

Μεγάλα ονόματα του χώρου του θεάματος έσπευσαν, να αυτοχαρακτηριστούν ως “μέτριοι” ηθοποιοί σε μία διάθεση να ειρωνευτούν τη δήλωση του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος στο υπόμνημά του χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΕΗ “μέτριο ηθοποιό”, ενώ έκανε λόγο για χρόνια εχθρότητα μεταξύ τους, υποστηρίζοντας ότι τα πρόσωπα του Σωματείου τον φθονούν. “Συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση”, ανέφερε ο Δημήτρης Λιγνάδης για την ιδιότητα του Σπύρου Μπιμπίλα ως προέδρου του ΣΕΗ.

Ο πάντα σεμνός, αλλά ταυτόχρονα δυναμικός, μαχητικός και αλληλέγγυος, Σπύρος Μπιμπίλιας, που, όπως έχει αποδείξει περίτρανα ιδίως τον τελευταίο καιρό με το ξέσπασμα του ελληνικού #MeToo, υποστηρίζει όποιον έχει ανάγκη, δεν είναι μόνος του. Όπως και ο ίδιος στηρίζει τα θύματα κάθε είδους βίας, έτσι και πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες έσπευσαν να κατακλύσουν τα social media με αναρτήσεις μέσω των οποίων εκφράζουν ανοιχτά πως τάσσονται με το μέρος του, πως τάσσονται με το μέρος του “μέτριου” Μπιμπίλα.

Ο Σπύρος Μπιμπίλιας και οι συνάδελφοί του απαντούν

Η πρώτη απάντηση μετά τις κακεντρεχείς δηλώσεις του Λιγνάδη ήρθε από τον ίδιο τον Σπύρο Μπιμπίλια, ο οποίος μέσα από ανάρτηση στο Facebook έγραψε ότι στο Σωματείο Ηθοποιών, έπειτα από τις καταγγελίες, μεγαλώνει, γεγονός που ” τιμά και χαροποιεί εμάς τους μέτριους”, όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

“Το πανταχόθεν βαλλομενο Σωματείο μας των ηθοποιών δυναμώνει…Έχουμε νέες εγγραφές με αμείωτο ρυθμο. Αυτο μας τιμά και μας χαροποιει εμάς τους “μέτριους”, που μας είχαν για συνεργάτες σπουδαίοι θεατράνθρωποι όπως ο Ζυλ Ντασσεν,Μάνος Χατζιδάκις, Γιώργος Μιχαηλίδης,Γιάννης Κακλεας,Γιώργος Μεσσάλας,Κοραής Δαματης,Πέτρος Ζουλιας,Ελένη Μαβιλη, Νίκος Ζερβός,Νίκος Κούνδουρος,Γιώργος Χαραλαμπίδης,ΓιωργοςΠανουσοπουλος,Τωνια Μαρκετακη,Νίκος Νικολαιδης, Λίλυ Μελεμε,Κώστας Χαραλάμπους,Άννα Χατζησοφιά,Κάρολος Ζωναράς,Κώστας Λυχναράς,Βασίλης Πλατάκης,Μάριος Ρετσιλας και τόσοι αλλοι…..Η άνοιξη θα ξαναρθει….” έγραψε στη σελίδα του στο facebook, ο Σπ. Μπιμπίλας.

Παραθέτουμε μόνο μερικές από τις δημοσιεύσεις “μετρίων” ηθοποιών:

Ο σκηνοθέτης της σειράς «Έτερος εγώ» Σωτήρης Τσαφούλιας ήταν ένας από αυτούς που στάθηκαν στο πλευρό του Σπύρου Μπιμπίλα, τον οποίος ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε χαρακτηρίσει «μέτριο ηθοποιό».

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας παράφρασε τον τίτλο της σειράς «Έτερος εγώ» σε «Μέτριος εγώ» για να δείξει έμπρακτα ότι τάσσεται – όπως δεκάδες άλλοι ηθοποιοί- ότι στηρίζει τον πρόεδρο των Ελλήνων ηθοποιών. Η εικόνα αυτά αναπαρήχθηκε από πολλούς άλλους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου που θέλησαν να στηρίξουν τον Σπύρο Μπιμπίλα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...