18.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Γέμισαν “Υπερκοπέλια” οι Άγιοι Απόστολοι | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Υπερκοπέλι στα Χανιά, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Οκτώβρη. Δεν πρόκειται για συνήθη λόγια, αλλά για κοινό βίωμα που μοιράστηκαν οι περισσότεροι από 800 συμμετέχοντες και οι περισσότεροι από 100 εθελοντές που το έκαναν πραγματικότητα και φέτος.

Οι συμμετοχές το φετινό διήμερο ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αλλά και τα όρια που η διοργάνωση είχε θέσει, αφού στο Υπερκοπελάκι οι συμμετέχοντες άγγιξαν τους 121 και στο Υπερκοπέλι τους 136.

Επίσης, για πρώτη φορά φέτος διοργανώθηκε το Υπερκοπέλι Olympic, δηλαδή το Υπερκοπέλι ολυμπιακών αποστάσεων, με επίσημη χρονομέτρηση και κατάταξη, με 15 συμμετοχές και αξίζει να αναφέρουμε τα επίσημα αποτελέσματα:

Untitled-1

Ίσως, όμως, η αληθινά μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης αυτή τη χρονιά ήταν ότι αγκάλιασε και αγκαλιάστηκε και από άλλα ιδρύματα/σωματεία της πόλης που για πρώτη χρονιά στήριξαν και στηρίχθηκαν από τον αγώνα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» με 568 συμμετοχές. Το σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό που πίστεψε και υλοποίησε αυτό το διήμερο κατάφερε να συγκεντρώσει 10.445 ευρώ, εκ των οποίων 2.000 ευρώ για τη στήριξη των συμμετεχόντων ιδρυμάτων/σωματείων συνολικά και 8.445 ευρώ για τη στήριξη του Ορίζοντα. Αυτό το δυναμικό θα είναι φορέας του μηνύματος του Υπερκοπελιού και της αθλητικής παρέας του Ορίζοντα που το διοργανώνει, ώστε να εντείνουμε το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για τους στόχους που υπηρετούν αυτά τα ιδρύματα και να διευρύνουμε τον κύκλο των εθελοντών που προσφέρουν χρόνο και κόπο για τους σκοπούς τους.

 

Αξίζει να αναφέρουμε για άλλη μια φορά τα ιδρύματα/σωματεία που συμμετείχαν στο Υπερκοπέλι 2016: ΚΗΦΑΠ Η Μεγαλόχαρη, ΕΛΕΠΑΠ, Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Κέντρο Ημέρας Αλτσχάιμερ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, Αρίων, Σύλλογος Αιμοδοτών Αγ. Ιωάννης, Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων, Κύτταρο Χαλέπας, Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Χανίων, Συνάνθρωπος, Santa Run.

Παράλληλα, για πρώτη χρονιά φέτος, 4 αθλητές/τριες από το κλασικό ερασιτεχνικό Υπερκοπέλι που προέκυψαν με κλήρωση, αφού δεν υπάρχει κατάταξη, και οι δύο πρώτοι, μία γυναίκα και ένας άνδρας από το Υπερκοπέλι Olympic, αναδείχθηκαν σε «Επίσημους αθλητές – πρεσβευτές του Ορίζοντα». Δηλαδή, τους δόθηκε η διαπίστευση να εκπροσωπούν επίσημα τον Ορίζοντα σε αγώνες όλη την επόμενη χρονιά. Ο Ορίζοντας θα τους παρέχει την πλήρη αθλητική εμφάνιση στα χρώματα του και με τα λογότυπα του.

Στόχος είναι η διάδοση του μηνύματος της αθλητικής παρέας και του Ορίζοντα «Αγώνας για ζωή». Τα ονόματα των φετινών «Επίσημων αθλητών – πρεσβευτών του Ορίζοντα» είναι: από το Υπερκοπέλι οι Πετρουλάκης Γιώργος, Σπανουδάκης Αντώνης, Μαρκάκη Έλενα και Σταυγιανουδάκη Χρυσή και από το Υπερκοπέλι Olympic ο Βιζυράκης Μανούσος και η Αρκαλάκη Άντζελα.

Η αθλητική παρέα του Ορίζοντα και ο ίδιος ο Ορίζοντας ευχαριστεί από καρδιάς την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, το Τμήμα Τροχαίας, το Αστυνομικό Τμήμα Γαλατά, το Λιμεναρχείο Χανίων, τους Σαμαρείτες του ΕΕΣ Χανίων, την Κλινική Γαβριλάκη ΙΑΣΙΣ, την Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα του ΝΟΧ και τη Ναυαγοσωστική Σχολή Ocean’s Life Guards για τη λήψη μέτρων ασφαλείας κατά τη διάρκεια των αγώνων, τις τοπικές επιχειρήσεις για την πολύτιμη συμβολή τους και τις ευγενικές τους χορηγίες, καθώς και τους φωτογράφους που κάλυψαν το διήμερο. Ιδιαιτέρως ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και πολλά «συγχαρητήρια» στους εθελοντές που για μία ακόμη φορά προσέφεραν με θετική διάθεση και αγάπη τη βοήθειά τους, συμβάλλοντας στην επιτυχή διεξαγωγή των δράσεων του διημέρου και διευρύνοντας τον «ορίζοντα» της ελπίδας παιδιών που μάχονται για τη ζωή τους.

Δες και ένα σχετικό βίντεο:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=YhPevFXgs0o”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...